Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deliciu de sezon, prăjitura cu prune este extrem de uşor de preparat, iar reţeta de bază poate fi folosită şi în combinaţie cu alte fructe.

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său. 

Aveţi nevoie de: un kilogram de prune, 6 ouă, 300 de grame de făină, 300 de grame de zahăr, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte, o jumătate de plic de praf de copt, un baton de vanilie (esenţă sau zahăr vanilat).

  

 Mod de preparare

“Pentru început spălăm prunele. Le desfacem cu grijă în jumătăţi şi scoatem sâmburii. Pentru aluat, va trebui să separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le vom bate spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile le vom freca bine-bine cu zahărul. Când credem că le-am frecat bine, începem să adăugăm uleiul puţin câte puţin. Îl încorporăm ca la maioneză. Cum am terminat cu uleiul, încorporăm şi laptele. Acum e momentul să adăugăm seminţele de la un baton de vanilie sau esenţa/zahărul vanilat. Apoi adăugăm făina cernută şi praful de copt şi omogenizăm compoziţia. Încorporăm cu grijă albuşurile bătute spumă şi turnăm compoziţia în tava de copt.  

Încingem cuptorul la 170 grade. Dacă aveţi cuptor pe gaz fără termometru, o veţi coace la foc mic aproximativ o oră. 

Până se încălzeşte cuptorul, aşezăm jumătăţile de prune în tavă, cu scobitura în sus. Le aşezăm astfel că să avem câte o jumătate de prună pe fiecare prăjitură. Coacem la 160-170 grade timp de 45-55 minute. Mai exact până capătă acea culoare apetisantă şi trece testul cu scobitoarea. După ce sunt coapte, lăsăm să se răcească încet, tăiem prăjiturile cu grijă şi pudrăm cu zahăr pudră obişnuit sau aromat cu vanilie”, explică Bogdan Roman. 

Vă mai recomandăm: 

  

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Mai multe pentru tine:
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Prima Doamnă din Oman primește o distincție fără precedent! I-a fost înmânată chiar de soțul ei, sultanul Haitham bin Tarik Al Said
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește