Reglare de conturi între două clanuri de romi din municipiul Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane s-au bătut pe strada Iuliu Maniu din municipiul Satu Mare în ceea ce pare a fi fost o reglare de conturi. O persoană a rămas internată cu tăieturi la cap şi la umăr.

Un scandal între mai multe persoane a blocat joi după masa circulaţia pe strada Iuliu Maniu colţ cu strada Golescu din oraş. Mai multe persoane s-au luat la bătaie în mijlocul străzii, folosind în lupta cuţite. Scandalul a început mai devreme, pe Bulevardul Unirii, în faţa casei familiei Leleţi.
O alta familie de romi a făcut scandal în faţa casei lor, după care au plecat. Cei din familia Leleţi i-au urmărit în trafic lovindu-i cu maşina, ca mai apoi să pornească o întreagă bătaie în stradă.

Cinci persoane la Urgente

„După acest incident am avut la Unitatea de Primiri Urgenţe cinci persoane, cu diverse plăgi. Una dintre acestea a rămas internată, prezentând traumatism cranio-cerebral şi plăgi tăiate la nivelul scalpului şi a umărului. A avut nevoie de intervenţie pentru închiderea rănilor", afirmă Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Scandalul a fost oprit de poliţişti şi de jandarmi, care au intervenit pentru a-i despărţi pe scandalagii. Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore

Conform Inspectoratului Judeţeand e Poliţie în bătaia de pe stradă au fost implicate nouă bărbaţi cu vârste între 21 şi 57 de ani. 

„Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, s-au şicanat în trafic, în două locaţii diferite din municipiu, iar ulterior, au recurs la agresiuni fizice, folosindu-se de obiecte contondente şi spray-uri lacrimogene.

În urma conflictului a rezultat avarierea uşoară a cinci autoturisme.

Faţă de doi bărbaţi, unul de 51 de ani, iar celălalt de 38 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.”, se arată într-o comunicate a IPJ Satu Mare cu privire la acest eveniment. 

Aceasta nu este prima răfuială a clanurilor de rromi din Satu Mare, în urmă cu aproximativ un an şi jumătate acestea provocând un scandal chiar în faţa sediului poliţiei.