Râmnicu Vâlcea: Escrocherii de România: Trei falşi angajaţi ai Sony au „scuturat” un pensionar de 2700 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea Mihăieşti a fost înşelat sâmbătă, de un bărbat şi o femeie, aceştia „uşurându-l" de 2.700 lei.

Poliţiştii din Mihăeşti, au fost sesizaţi de Damian M., din localitate, despre faptul că a fost înşelat de două persoane, cu suma de 2.700 lei. Din declaraţia sa a rezultat că, în jurul orelor 17.00, în timp ce se afla în apropierea locuinţei sale, situată pe DN 67, a fost abordat de cele două persoane necunoscute, un bărbat şi o femeie, care i-au spus că sunt reprezentanţii firmei Sony şi că în localitatea Horezu, un camion al firmei, încărcat cu aparatură electronică, a fost implicat într-un accident rutier. Cele două persoane au mai precizat că şoferul camionului a fost accidentat grav şi au solicitat sprijinul părţii vătămate pentru a le permite să depoziteze aparatura electronică la domiciliul său.

Atenţie pe cine primiţi în casă!

„Necunoscuţii au câştigat încrederea părţii vătămate care s-a oferit să-i ajute şi i-a invitat la domiciliul său, pentru a vedea spaţiul de depozitare. Aici, cei doi au simulat o convorbire telefonică din care partea vătămată a înţeles că şoferul accidentat este în stare gravă, fiind necesară o intervenţie chirurgicală. Cei doi l-au convins pe Damian M. să le dea suma de 2700 lei, sub promisiunea că-i vor restitui acestuia suma de bani imediat ce vor ajunge la camionul avariat. Întrucât la domiciliu nu avea decât 400 lei, Damian M. s-a deplasat din proprie iniţiativă, însoţit de cei doi, cu autoturismul acestora, la locuinţa factorului poştal, de unde a ridicat pensia, în suma de 2.300 lei", a precizat subinspectorul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. După ce au intrat în posesia banilor, profitând de neatenţia bărbatului, cei doi necunoscuţi, s-au urcat în autoturism şi s-au făcut nevăzuţi, lăsând în urma lor, la domiciliul lui Damian M., o borsetă care conţinea 2 pacheţele de şerveţele, un săpun şi o bancnotă de 20 euro. În prezent, poliţiştii desfăşoară investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.