Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de mentă întăreşte sistemul imunitar FOTO: www.uncorpsanatos.ro

Conform mai multor studii efectuate de universităţi din America, un sfert din populaţia lumii suferă sau a suferit la un moment dat de stres şi anxietate. Mai multe ceaiuri au efecte dovedite împotriva stresului. Vă prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul.

Un antidepresiv natural şi eficient, ceaiul de sunătoare are calităţi demonstrate în vindecarea bolilor nervoase, a stărilor de depresie şi indispoziţie. Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului, reduce într-o doză importantă anxietatea, având efect şi în combaterea insomniei. O cană de ceai de sunătoare băută seara înainte de culcare face somnul liniştit şi odihnitor.

Şi ceaiul de lavandă este foarte bun în cazul persoanelor care suferă de anxietate, depresie şi insomnie. Ceaiul de lavandă dă rezultate şi la persoanele care au hipertensiune, pentru că reduce tensiunea arterială. O altă utilizare obişnuită pentru levănţică este aceea de a vindeca arsuri minore sau muşcături de insecte. De asemenea, oferă ameliorarea durerii şi conţine proprietăţi antiinflamatorii, motiv pentru care poţi bea ceai de lavandă când eşti stresat.

Şi ceaiul de muşeţel este un remediu antistres natural şi cu rezultate demonstrate, datorită proprietăţilor sedative pe care le conţine. ”Indicat este să se bea o cană de ceai de muşeţel seara, înainte de culcare”, precizează fitoterapeutul Raluca Mihăescu.

Ceaiul de mentă combate cu succes simptomele cauzate de stările de stres şi anxietate, de la dureri de cap până la deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Băut înainte de culcare, relaxează, calmează şi induce starea de somn odihnitor. În acelaşi timp, ceaiul de mentă întăreşte sistemul imunitar şi combate stările de oboseală.

Şi ceaiul de tei este un remediu natural foarte util pentru stres. Băut seara înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant şi uşor sedativ.