Restricţii prelungite în zona Sântuhalm, pe şoseaua Hunedoara – Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TRestricţiile rutiere vor fi prelungite pe şoseaua Hunedoara – Deva, la Sântuhalm, în zona în care de aproximativ trei luni au loc lucrări ample la reţeaua de apă şi canalizare. Probleme de ordin tehnic au împiedicat până în prezent realizarea proiectului.

De aproape trei luni, şoferii care circulă pe şoseaua Hunedoara – Deva sunt nevoiţi să aştepte minute în şir în colanele de maşini formate în zona Sântuhalm.

Traficul rutier a fost restricţionat în intersecţia dintre Drumul Judeţean 687 şi Drumul Naţional 7, în Sântuhalm. Motivul îl reprezintă lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, în cadrul unui proiect derulat de societatea Apa Prod, pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Termenul de finalizare al proiectului, stabilit pentru vara acestui an, nu a fost respectat, iar constructorii şi-au motivat întârzierile invocând probleme tehnice.

Şoseaua va fi reabilitată pe fonduri UE

Reprezentanţii Apa Prod nu au precizat când vor fi gata lucrările la reţeaua de canalizare, astfel încât traficul rutier să poată reveni la normal. În următorii ani, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, şoseaua Hunedoara - Deva va fi modernizată, iar în zona Sântuhalm va fi construit un giratoriu.

Probleme similare cu cele de la Sântuhalm au avut loc şi în anii trecuţi pe centura municipiului Deva, unde traficul a fost restricţionat pe o perioadă îndelungată, din cauza întârzierilor cu care a fost executat proiectul de modernizare al reţelei de apă şi canalizare, inclus în programul ISPA şi finanţat de Uniunea Europeană.

Şi pe alte şosele din judeţul Hunedoara se circulă cu dificultăţi din cauza proiectelor de infrastructură aflate în derulare. Cele mai multe restricţii sunt impuse pe Defileul Jiului (DN 66 Petroşani – Bumbeşti Jiu) şi pe şoseaua Deva – Brad – Oradea.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Două maşini de lux au fost distruse într-un accident rutier petrecut pe şoseaua Deva - Hunedoara

Fiul unui om de afaceri din Deva, aflat la volanul unui BMW X6, şi-a distrus autoturismul în urma unui accident provocat de şoferul unui Mercedes.

Şoseaua Deva – Hunedoara – Călan va fi modernizată. Proiectul prevede o investiţie de 40 de milioane de euro

Investiţia în modernizarea şoselei Deva – Hunedoara – Călan este estimată la peste 40 de milioane de euro, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara. Instituţia va depune proiectul la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a accesa fonduri europene pentru reaizarea lui.

Controversele taxei pentru camioane pe şoselele judeţene: drumul Hunedoara – Deva, motiv de ceartă între autorităţi

Taxele instituite pe şoseaua Hunedoara – Deva au devenit motiv de neînţelegeri între reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara şi cei ai Prefecturii Hunedoara. Este cel mai tranzitat drum judeţean din Hunedoara, iar din această vară va deveni şi mai aglomerat, o dată cu reluarea transporturilor de zgură de pe haldele Hunedoarei pe şantierele viitoarelor tronsoane ale autostrăzii Deva – Lugoj.