Şi-a omorât mama paralizată cu o lovitură de pumn. Femeia îl întrebase dacă are legătură cu furtul unor animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean şi-a lovit fără milă mama după ce aceasta îl întrebase despre furtul unor animale din sat. Deşi bărbatul a refuzat să-şi asume resposabilitatea pentru cele întâmplate, instanţa i-a redus substanţial pedeapsa la care fusese condamnat iniţial.

Ilie Gheorghe (62 de ani), originar din localitatea gălăţeană Pechea, va regreta tot restul vieţii gestul din ziua de 8 mai 2016, când şi-a lovit mama în vârstă de 91 de ani şi a omorât-o pe loc.

Bărbatul şi-a pierdut cumpătul la beţie şi şi-a lovit mama cu pumnul. Lovitura a fost suficientă pentru a curma viaţa femeii care şi aşa atârna de un fir de aţă, fiind paralizată. Agresorul a negat ulterior orice implicare în moartea mamei sale.

Legiştii au stabilit însă că moartea femeii în vârstă de 91 de ani a fost violentă şi s-a datorat unei lovituri în zona capului.

De altfel, în declaraţia dată iniţial în faţa judecătorului care a judecat propunerea Parchetului de arestare preventivă, Ilie Gheorghe a recunoscut că şi-a lovit mama imobilizată la pat cu pumnul pentru că aceasta îl întrebase când se rezolvă o problemă legată de furtul unor animale din sat.

Ulterior, bărbatul a formulat plângere penală împotriva judecătorului şi a grefierei de şedinţă, susţinând că i-ar fi falsificat declaraţia.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au considerat însă că sunt suficiente probe care dovedesc că Ilie Gheorghe este responsabil de moartea mamei sale şi l-au condamnat în primă instanţă la 19 ani de închisoare pentru omor.

În mod surprinzător, Curtea de Apel Galaţi i-a redus cu şapte ani pedeapsa printr-o decizie pronunţată pe 16 martie, neştiindu-se încă de ce magistraţii au luat această hotărâre, care este definitivă.

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“