Alimente care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale, create la Universitatea Galați. Au fost medaliate cu aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători de la Universitatea din Galați a creat mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale precum pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă și de sfeclă roșie. 

Cercetătorii gălățeni, medaliați cu aur FOTO: Universitatea Dunărea de Jos Galați

Ideea specialiștilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a pornit de la susținerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roșie, pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă roșie). Acestea sunt surse importante de colorați, compuși de aromă, antioxidanți naturali și pot înlocui aditivii de sinteză și contribuie la obținerea unor produse alimentare naturale, sănătoase, susțin specialiștii.

Produse inovative create la Galați

„Un grup de cadre didactice și doctoranzi, reprezentați în cadrul salonului de inventică de Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, drd. ing. Daniela Serea și drd. ing. Florina Stoica, au prezentat produse precum: Alvița cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Biscuiți aglutenici cu adaos de pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră), Bere suplimentată cu pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră) și Sos de iaurt cu adaos de extract microîncapsulat din cojile de ceapă roșie”, au explicat reprezentanții Universității Dunărea de Jos. 

Prin adaosul acestor ingrediente naturale, produsele obținute au fost îmbogățite în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care aduc numeroase beneficii la nivelul organismului, și îmbunătățesc semnificativ caracteristicile senzoriale, contribuind la creșterea atractivității și încrederii consumatorilor în produsele alimentare, au precizat specialiștii UDJ Galați.

Produsele inovative create de cercetătorii gălățeni au fost premiate în cadrul celei de-a XX-a Ediții a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2022 de la Cluj-Napoca.

Studenţii şi masteranzii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi sunt renumiţi în ţară pentru produsele lor. Ei au mai inventat pateul 100% vegetal, îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, ciocolata dietetică şi berea din coajă de vânătă. 

Mai multe pentru tine:
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Horoscop 19-25 decembrie. Taurii sunt puși în fața unei decizii, risc de pierderi pentru Săgetători
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
În timp ce Katy Perry e îndrăgostită lulea de Justin Trudeau, Orlando Bloom nu mai acceptă să aibă orice iubită
Presupusul iubit al Rodicăi Stănoiu dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre relația lor. Marius Calotă spune cine moștenește averea de milioane de euro VIDEO