Evaluarea Naţională, extaz şi agonie la o şcoală din Constanţa. „Acum trebuie să le spunem rudelor că nota este mai mică”. Ce s-a întâmplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluare Naţională - foto: arhiva Adevărul

Unii elevii care au susţinut Evaluarea Naţională la o şcoală din municipiul Constanţa au primit coduri unice greşite. Astfel, rezultatele aflate de ei iniţial s-au dovedit a nu fi cele reale.

Unii elevi care au susţinut examenul de Evaluare Naţională la Şcoala 37 din Constanţa au trecut prin momente confuze create de o eroare: au primit coduri unice greşite, iar rezultatele nu erau cele din realitate. 

„Nu este vorba neapărat de notă, că a luat mai mult sau mai puţin. Dar toţi ne-am anunţat rudele, bunicii, fericiţi de notă şi acum trebuie să le spune că de fapt copilul a luat mai puţin. Nu e normal să se întâmple aşa ceva şi conducerea şcolii să se poarte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, spune un părinte citat de Replica de Constanţa. 

Directorul adjunct al şcolii, Cristina Apostu, a declarat că a fost vorba despre o eroare de sistem care s-a produs din cauza omiterii unui rând de coduri, dar care s-a remediat. 

„Nimeni din Inspectoratul Şcolar nu a fost anunţat de această greşeală, astfel că aşteptăm o explicaţie de la conducerea şcolii. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, în primul rând pentru elevi şi pentru părinţi dar şi pentru că s-a încercat muşamalizarea acestei situaţii, prin neanunţarea inspectoratului”, a declarat Sorin Mihai, şeful IŞJ Constanţa, pentru sursa citată.  

Vă recomandăm şi: 

Arhiepiscopia Tomisului, executată silit. A refuzat să achite o datorie de 240.000 de lei pentru tipărirea a 100 de cărţi

Organizatorii TIFF ajung la Constanţa cu un nou festival de film