Trei colegii şi o şcoală privată sunt cele mai bine şcoli gimnaziale din Braşov. Gimnaziile clasice, în pierdere de viteză la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiile şi o şcoală privată sunt cele mai bune gimnazii la Braşov FOTO Adevărul
Colegiile şi o şcoală privată sunt cele mai bune gimnazii la Braşov FOTO Adevărul

Cele mai bune trei colegii din Braşov au şi clase de gimnaziu. Acestea au avut cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională, toate cu o medie a mediilor de peste 9,00. Pe următorul loc s-a clasat o şcoală privată

Trei colegii naţionale şi o şcoală privată formează careul de aşi al şcolilor din judeţul Braşov în ce priveşte rezultatele la Evaluarea Naţională. Cele mai apreciate trei colegii din Braşov – Andrei Şaguna, Ioan Meşotă şi Grigore Moisil – au toate o medie a mediilor de la Evaluare de peste 9,00. Foarte aproape este şi Şcoala Gimnazială Prems, cu media 8,88. 

Rezultatele din mediul urban în ce priveşte mediile de peste 7,00 sunt net superioare celor din mediul rural. Cu toate acestea, la Dumbrăviţa s-a înregistrat o medie de 10,00 şi aceasta a fost cea mai mare surpriză a examenului de Evaluare Naţională din acest an în judeţul Braşov. 

84,04% din mediile din judeţul Braşov sunt de cel puţin 5,00, potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Este un salt important faţă de anul trecut, când procentul elevilor care au obţinut peste 5,00 a fost cu mai bine de 7 procente mai mic. 

La coada clasamentului se află două şcoli din municipiul Săcele -  Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele şi Şcoala Gimnazială Nr. 5 – şi Şcoala Gimnazială din Crizbav. Media mediilor la aceste trei unităţi abia a depăşit 3,00, ceea ce le situează mult sub nivelul dorit.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Autobuz electric în flăcări, la Braşov. Un pasager i-a atras atenţia şoferului, care nu ştia nimic

Milionarul braşovean Ioan Neculaie, trimis din nou după gratii. Pentru ce a fost condamnat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite