Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, iese de la Secţia de psihiatrie din Palazu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Zglobiu se teme că va face mulţi ani de puşcărie pentru un scuipat FOTO Sînziana Ionescu

Tribunalul Constanţa a decis externarea de îndată a lui Adrian Zglobiu din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, unde fusese trimis de către magistraţi.

Luni, 2 iunie, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis contestaţia formulată de Adrian Zglobiu  împotriva Încheierii nr. 232 din data de 29.05.1014 pronunţată în dosarul penal nr. 16006/212/2014 al Judecătoriei Constanţa.

Decizia este definitivă.

Pe 29 mai, Adrian Zglobiu a fost luat de poliţişti şi de paramedici şi dus la secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare.

Zglobiu a încercat să se sinucidă, săptămâna trecută, după ce poliţiştii au mers la el acasă, pentru a-l duce la expertiza psihiatrică, unde trebuia să stea şapte zile.

Zglobiu este apărat de un avocat celebru: Maria Vasii. Ea a spus că o să vegheze pentru a-i fi respectate toate drepturile clientului său. Până acum, el a avut avocat din oficiu.

În cursul zile de 24 mai, Adrian Zglobiu a reuşit să penetreze cordonul de SPP-işti din suita preşedintelui Traian Băsescu şi l-a scuipat pe şeful statului în momentul în care acesta cobora de pe Nava-şcoală Mircea. Preşedintele se afla în Portul Constanţa la invitaţia organizatorilor Regatei Mării Negre - competiţia care a adus în România 13 veliere.

Adrian Zglobiu a fost imediat pus la pământ de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază şi apoi a fost ridicat de jandarmii de la Brigada Mobilă Constanţa şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie.

Iniţial, Zglobiu a susţinut că Băsescu ar fi vinovat de moartea tatălui şi a surorii sale, fostă membră a Partidului Democrat Liberal. Ulterior, bărbatul a susţinut că nu ştie de ce a făcut acest gest şi ce a fost în capul lui.

Bărbatul de 39 ani nu are un loc de muncă stabil. El a fost audiat timp de 12 ore de poliţişti sub supravegherea unui procuror, iar la finalul anchetei, oamenii legii au cerut reţinerea lui pentru 24 ore.


Vă mai recomandăm:

„Agresorul“ lui Băsescu, Adrian Zglobiu, a scăpat de arestul preventiv. La expirarea ordonanţei de reţinere el va fi lăsat să plece acasă

VIDEO Acasă la Adrian Zglobiu, tânărul care l-a scuipat pe Băsescu: un şomer care trăieşte într-o casă cu 12 camere

VIDEO Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu a fost reţinut pentru 24 ore. Adrian Zglobiu: „După ce a vândut o flotă vrea cântece patriotice, poezii?“

UPDATE VIDEO Prima declaraţie a lui Adrian Zglobiu, tânărul care l-a scuipat pe Traian Băsescu, la Constanţa. Individul a fost reţinut

VIDEO Traian Băsescu a fost scuipat la coborârea de pe bricul „Mircea“. Povestea navei, după 75 de ani