Accident de navigație în Portul Constanța. Un împingător s-a scufundat FOTO

0
Publicat:

Un accident de navigaţie a avut loc sâmbătă, la ora 5 și jumătate dimineața, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa. Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat, după ce a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră.

Accident de navigaţie în Portul Constanța FOTO ANR

În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei. În, ciuda eforturilor, după o oră și jumătate, împingătorul avariat s-a scufundat.

Anunțul făcut de Autoritatea Navală Română

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis o informare cu privire la incident, printr-un comunicat de presă.

Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7:10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol, se arată în comunicat.

Împingătorul avariat s-a scufundat FOTO ANR

Conform sursei citate, nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.