Peste 4,5 tone de gunoi care sufocă pădurile, colectate în judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile au fost strânse de voluntari şi angajaţi ai Ocoalelor silvice FOTO Facebook/Regia Naţională a Pădurilor Romsilva

De la debuitul campaniei "Curăţăm România", în judeţul Călăraşi au fost colectate 4,5 tone de deşeuri, la care au participat 82 de voluntari şi 77 de angajaţi ai Direcţiei Silvice.

Conform Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva au fost strânse 4.595 kilograme de deşeuri în cadrul celor şapte acţiuni organizate în judeţul Călăraşi. 

Un număr de 82 de voluntari şi 77 angajaţi de la Ocoalele silvice din Romsilva - Directia Silvică din Călăraşi au participat la acţiuni de ecologizare, de la începutul campaniei "Curăţăm România".

Peste 2.000 de kilograme au fost adunate într-o singură zi de angajaţii de la Ocoalele Silvice Lehliu şi Mitreni, ajutaţi de 8 voluntari din Budesti. Aceştia au igienizat zonele limitrofe pădurilor Lehliu-Gară şi Zăvoi Budeşti.

Peste 300 de tone de deşeuri au fost colectate la nivelul întregii ţări în primele două săptămâni de la debutul campaniei naţionale "Curăţăm România", care a început pe 4 aprilie.

Conform datelor centralizate de Ministerul Mediului, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a colectat 131.624 kilograme deşeuri (preponderent PET-uri, doze de aluminiu, plastic şi deşeuri menajere), fiind organizate 262 de acţiuni la care au participat 3.441 de voluntari şi 2.312 de angajaţi ai RNP din 188 ocoale silvice de la nivelul tuturor direcţiilor silvice din ţară. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Kuleba: „Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina”. Ruşii, acuzaţi că mobilizează forţat bărbaţi din teritoriile ocupate

Hepatita misterioasă la copii, semnele care te trimit urgent la medic. Pediatru: „Acum, până nu se îngroaşă gluma!”