Brutărie din Rahova închisă și amendată cu 13.000 lei

0
Publicat:

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat o brutărie din Rahova cu 13.000 de lei şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, conform unui comunicat al autorităţii.

Inspectorii ANPC au amendat brutăria cu 13.000 de lei

"În cadrul programului Academia Comisarilor - care vizează specializarea prin acţiuni tematice dedicate a celor mai tineri comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - a fost controlat un operator economic care activează în domeniul panificaţiei, în Cartierul Rahova, Bucureşti - SC Ross Pan SRL- 'Brutărie'. A fost verificat modul în care magazinul îşi desfăşoară activitatea comercială, în raport cu exigenţele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege", se menţionează în comunicat.

În urma controlului realizat, o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a aplicat, pentru neregulile constatate, amenzi contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei şi a decis oprirea definitivă de la comercializare a aproximativ 400 kg de produse alimentare, în valoare de 2.500 lei, dar şi oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru spaţiul de vânzare şi cel de producţie, până la remedierea deficienţelor.

Printre abaterile constate se numără: folosirea unor materii prime cu insecte vii şi moarte (musculiţe, larve); păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiţii de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezenţa ruginei şi a insectelor; utilizarea unor tăvi de coacere cu grad avansat de uzură şi arsuri în exces, rasteluri şi rafturi neigienizate, depreciate, cu rugină; folosirea unui malaxorului şi a dospitorului neigienizate; existenţa pavimentului deteriorat cu plăci de gresie spartă, neigienizat şi a pereţilor neigienizaţi cu plăci de faianţă spartă; folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliată, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf şi impurităţi; depozitarea direct pe paviment a materiei prima; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatul frigorific; utilizarea unor vitrine neigienizate; lipsa buletinului de verificare metrologică.