Sumă record intrată în afacerile brașovene cu ocazia festivalului Massif: peste 4,2 milioane de euro

0
Publicat:

Organizatorii festivalului Massif au calculat că în afacerile din Brașov au intrat peste 4,2 milioane de euro în cele trei zile cât a durat prima ediție a festivalului de muzică

Peste 4,2 milioane de euro a adus Massif Brașovului FOTO Massif

Organizatorii Massif spun că festivalul a adus comunității brașovene peste 4,2 milioane de euro. Potrivit acestora, hotelurile din Poiana Brașov ar fi avut un grad de ocupare de peste 80% pe durata celor trei zile vât a ținut evenimentul.

Prima ediție a festivalului Massif a fost un succes și a adus în Poiana Brașov peste 100 de artiști români și internaționali, precum și peste 38.000 de participanți. Toți aceștia s-au bucurat de muzică, munte și sporturi de iarnă la cele 3 scene de la baza pârtiei Bradu și la cele 3 apres-ski-uri partenere: Nuba Chalet, Yager Chalet și Kupa. Pentru prima ediție, grupul Untold  Universe a investit un buget de peste 3,5 milioane euro”, au transmis organizatorii.

Cei mai mulți spectatori au fost din Brașov – aproximativ 31%. Orașul gazdă a fost urmat de Cluj-Napoca, de unde au provenit 18% dintre fanii prezenți în Poiana Brașov și de București, locul din care au sosit 17% dintre participanții la prima ediție Massif.

Hotelurile de trei stele au avut un grad de ocupare de 70%, iar cele de patru stele au fost pline în proporție de peste 80%, astfel că organizatorii festivalului au estimat că turiștii au cheltuit, în medie, pentru cele trei zile de festival, 470 de euro de persoană.

Pornind de la aceste cifre, estimările conduc la un total de 4,2 milioane de euro care au ajuns la comunitatea locală: cazare, masă, transport și distracție.

Fără îndoială că Massif va deveni o atracție internațională, ținând cont de faptul că la nivel European mai există un singur festival de iarnă similar, care îmbină sporturile de iarnă  cu distracția de festival. Astfel, Poiana Brașov are o mare oportunitate de a fi printre singurele destinații din Europa care să găzduiască un eveniment de o asemenea amplitudine. De altfel, viziunea pe termen lung a organizatorilor Massif este de a transforma Poiana Brașov în cea mai atractivă stațiune montană din Europa pentru tineri, prin seria de evenimente organizate”, au mai transmis organizatorii Massif.

Festivalul de la munte s-a desfășurat în perioada 3-5 martie.