Pateu de casă din ficat de curcan. Secretele rețetei dezvăluite de un medic pasionat al bucătăriei

0
Publicat:

Un medic pasionat de bucătărie dezvăluie pentru „Adevărul” rețeta de pateu de casă din ficat de curcan. Despre acest preparat spune că este unul foarte căutat mai ales la evenimente, pentru aperitive.

Sunt mai multe rețete de pateu de casă FOTO https://labucatarie.ro/

Arădeanul Jekel Jozsef Frederik a devenit cunoscut și în lumea gastronomiei după ce a gătit pentru mai multe evenimente caritabile alături de alți pasionați ai bucătăriei din Arad.

El ne spune acum secretele rețetei de pateu de casă din ficat de curcan.  

Nu e o rețetă pretențioasă, dar e foarte consistentă. Dacă nu aveți meseni la masǎ, micșorați cantitățile”, este sfatul arădeanului Jekel Jozsef Frederik.

Ingrediente:

500 grame ficat de curcan

o lingură de ulei vegetal

o ceapă, nu mai mare decât un pumn de miner

1/2 linguriță de boia afumată

50 ml de coniac

100 g de unt, cu minim 80% grăsime

100 g cremă de brânză

o mandarină și nucșoară

sare și piper

Mod de preparare:

Ceapa o călim, dar nu o facem terci. Când devine sticloasă, adăugăm ficatul. Peste ficat, venim cu coniacul și cu boiaua afumată. Lăsăm la înnăbușit, deoarece ficatul se gătește în sucul propriu. Dimpreună cu untul, crema de brânză, nucșoara și nu în ultimul rând cu zeama de la o mandarină, amestecăm tot cu ajutorul unui mixer vertical.

Jekel Jozsef Frederik spune că, servit cu pâine prăjită, acest preparat este de vis.

Totodată puteți să faceți figurine pe felia unsă cu pate de ficat, din ardei gras roșu sau verde.

Proprietățile benefice ale ficatului

Proprietățile benefice ale ficatului de curcan sunt asigurate, în primul rând, de vitaminele A, PP, B1, B2, B5, B6, B9, B12, E, K şi minerale, precum seleniu, fier, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, crom, zinc.

Consumul de ficat de curcan de către femeile însărcinate le asigură acestora o saturaţie a corpului cu acid folic, fier şi vitamine şi, de aici, beneficii directe asupra dezvoltării fătului.

Ficatul de curcan poate fi consumat sub diverse forme: fiert, prăjit, la cuptor, pate sau tocăniță. 

Mai multe pentru tine:
O dulce poveste lipovenească în episodul 2 al seriei „Portret gastronomic local”: „La Grisha” și Tortul Medovik
Cine este mama lui Toto Dumitrescu? Fosta soție a lui Ilie Dumitrescu a fost poreclită „Monica Bellucci de România”. FOTO
Insula din Grecia care ascunde un pericol uriaș. Mai mulți români trag un semnal de alarmă: „Nu știu prin ce minune am reușit să mă ridic”
Cum s-a instaurat prima dictatură a României moderne. Unul dintre cele mai controversate personaje din istorie și moștenirea sa de coșmar
„Renunță la stilist!” Robbie Margot, atacată de fani după ce s-a prezentat pe covorul roșu aproape goală!
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Prințesa Kate i-a arătat Melaniei Trump cum te îmbraci informal, dar șic! Prințesa de Wales dă ora exactă în modă în Marea Britanie
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Filmul spectaculos care a cucerit topul Netflix la început de toamnă. Are o poveste diferită și te ține lipit de televizor
Cum reușește Republica Moldova să își țină IT-ştii acasă. "Salariul mediu în IT este de 2.500 de euro, de trei ori peste media pe economie”
Pe ce sumă uriașă a apărut goală Andreea Antonescu în revista cu „iepurași”: „Puteai cumpăra cinci garsoniere”. De ce Andreea Bălan a refuzat cei 20.000 de dolari?