Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi şi afumătură. Ingredientul secret care o face mai gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre ciorbele deloc uşoare este cea de cartofi în care folosim afumătura. Ingredientul care dă un plus de savoare este tarhonul, un condiment ce dă particularitate acestui fel de mâncare.

Este o ciorbă care poate drege după o perioadă a sărbătorilor în care s-a consumat alcool. În plus, are savoarea ei, fiind o ciorbă gustoasă.

Bucătarul arădean Adrian Pop spune că, pentru a prepara această ciorbă, avem nevoie de: un kilogram de cartofi, 300 de grame afumătură (scăriţă afumată), dar şi câteva rondele de cârnat afumat, o ceapă, un morcov mare, puţină ţelină, o lingură de boia dulce,  200 de mililitri de suc de roşii, o jumătate de legătură de tarhon şi o jumătate de legătură de pătrunjel, 200 de mililitri de smântână lichidă, sare şi piper.

„Se pune afumătura la fiert într-o oală cu patru litri de apă rece la foc potrivit şi se adună spuma de la suprafaţă de câteva ori. Se fierbe cam o oră, o oră şi un sfert până se frăgezeşte un pic carnea. După fierbere, se dezosează complet carnea şi se taie în cubuleţe potrivite. Tot în cubuleţe se taie şi legumele. Se adaugă legumele tocate, dacă e nevoie se completează cu apă. După ce zeama dă din nou în clocot, se adaugă cartofii bine scurşi de apă. Se readaugă în zeamă şi cubuleţele de carne afumată şi se gustă zeama dacă e suficient de sărată ca să asezoneze şi cartofii în timpul fierberii. Se adaugă boiaua. Se fierbe ciorba în clocote potrivite până când legumele şi cartofii s-au pătruns bine, apoi se adaugă bulionul şi se mai clocoteşte de câteva ori, se gustă ciorba şi se potriveşte gustul final de sărat şi piperat. Se adaugă tarhon şi se poate servi cu ardei iute”, explică, pas cu pas, bucătarul Adrian Pop, delicioasa reţetă.

Tarhonul este condimentul care dă un gust aparte şi face ca ciorba de cartofi cu afumătură să nu fie una banală.

Vă mai recomandăm: 

Ciorbă de iarnă, reţetă recomandată de celebrul bucătar Adrian Hădean

Porţia de sănătate. Secretele celei mai bune ciorbe de zarzavat, un preparat rapid şi delicios care topeşte grăsimile

Mai multe pentru tine:
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Charlotte, steaua Crăciunului regal. Superba prințesă de 10 ani a fost în centrul atenției la Sandringham
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Mesajul de Crăciun al lui Dragoș Dolănescu pentru fratele lui și Maria Ciobanu: „Tata ar fi fericit în Cer dacă...” Cum petrece în Costa Rica: „Nu vor lipsi sărmăluțele”
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două