Porţia de sănătate. Secretele celei mai bune ciorbe de zarzavat, un preparat rapid şi delicios care topeşte grăsimile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba de legume, o porţie de sănătate pentru organism Fotografii cufarulcubucurii.wordpress.com
Ciorba de legume, o porţie de sănătate pentru organism Fotografii cufarulcubucurii.wordpress.com

După mesele îmbelşugate cu prăjeli, grăsimi şi multe calorii, organismul are nevoie de refacere. O ciorbiţă acră, doar cu zarzavat este cea mai sănătoasă variantă. Legumele ajută la detoxifierea de după sărbători când preparatele din carne au fost la putere.

 Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com, găteşte de când se ştie ciorbă de zarzavat. Mâncarea este binevenită oricând: după sărbători, vara când sunt călduri toride sau în zilele de post când nu se consumă carne. Reţeta este simplă şi delicioasă.

Ingrediente:

3 cepe medii
3 ardei de care or fi, roşii, verzi, galbeni…
3 morcovei
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
un dovlecel mare

calarasi ciorba

o mână de boabe de mazăre congelate
o mână de păstăi verzi
o legătură pătrunjel verde
o legătură leuştean verde
câteva tije de ţelină

calarasi ciorba

500 gr. cartofi
400 ml. borş
3 linguri de ulei, eu de măsline am folosit, merge şi de floarea soarelui
3 roşii decojite
sare dupa gust
3 ouă pentru dres

Mod de preparare:

Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apă. Se toacă zarzavatul. În paralel cu oala care fierbe, se pun la sotat într-o tigaie cele 3 linguri de ulei, ceapa tocată şi rădăcinoasele. Se lasă doar până sticlesc şi apoi se adaugă în oala care deja a dat în fiert.


După cinci minute se adaugă în oală şi cartofii, dovleceii, mazărea, păstaile verzi, ardeiul, tijele de ţelină şi cele de la leuşteanul pe care-l vom adauga la final şi puţină sare.

Se lasă să fiarbă la foc mic, timp în care se decojesc şi se toacă roşiile.  După vreo 10 minute adăugăm şi roşiile şi lăsăm să fiarbă în continuare.

calarasi ciorba


Când considerăm ca s-au fiert suficient de bine toate, adăugăm şi borşul, potrivim gustul de sare şi lăsăm să dea în fiert. La final se drege cu 3 ouă, bătute cu furculiţa. Am mai lăsat să clocotească un minut şi am stins focul. Am adăaugat verdeaţă tocată şi gata ciorba noastră cu de toate!

calarasi ciorba

Se poate servi cu ceapă frecată cu sare, cu ardei iute şi cu multă poftă!", spune gospodina.

calarasi ciorba

Vă recomandăm şi:

calarasi ciorba

FOTO Reţetă inedită. Cum să faci cea mai bună pizza „floarea soarelui” cu roşii uscate, un preparat spectaculos

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite