Un poliţist din Alba s-a ”specializat” în denunţarea unor fapte de corupţie. A treia sesizare la DGA pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul

Un poliţist din Alba s-a ”specializat” în denunţarea unor acte de corupţie săvârşite de persoane pe care le sancţionează în timpul serviciului. Agentul a ajuns le cea de-a treia sesizare a DGA.

Ultima acţiune de acest gen a agentului a avut loc în 7 februarie 2017. 

”La Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, care a sesizat faptul că, în cursul aceleiaşi zile, cu ocazia opririi în trafic a unei autoutilitare, pe raza judeţului Alba, a constatat faptul că persoana aflată la volan transporta cantitatea de 1,44 m3 cherestea fără a deţine documente legale de transport. Cu această ocazie, soţul conducătoarei autovehiculului, a promis poliţistului suma de 200 lei pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale de sancţionare contravenţională a acesteia”, se afirmă într-un comunciat de presă al D.G.A. Alba Iulia.

Poliţistul a refuzat categoric oferta şi a depus un denunţ, la Serviciul Anticorupţie care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Un procuror de aici a dispus măsuri de realizare a acţiunii de prindere în flagrant şi efectuarea actelor de urmărire penală.

”La data de 07.02.2018, în jurul orelor 13:00 soţul conducătoarei auto, a fost prins în flagrant, după ce a dat agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare contravenţională a soţiei sale. În aceeaşi zi a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de bărbatul în vârstă de 38 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză”, se mai susţine în comunicat. Poliţistul în cauză se numeşte Dan Groza şi este agent la Secţia 2 de Poliţie Rurală Vinţu de Jos.