Ce antecedente penale are românul care și-a împușcat fosta soție în Ruse. A fost eliberat condiționat pentru că a avut o „conduită bună” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care și-a împușcat fosta soție într-un salon de coafură din Ruse fusese condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de persoane în Italia.

Yanitsa Nikolova, de 39 de ani, a fost împușcată miercuri seară într-un salon de coafură din Ruse de către fostul soț, un bărbat cu antecedente penale.

Victima a fost dusă la spital în stare gravă. În urma unui anunț, zeci de voluntari s-au dus la spitalul din Ruse și au donat sânge pentru tânără. „În acest moment, cantitatea necesară de sânge a fost deja colectată, iar campania de donare de sânge pentru Yanitsa este suspendată pentru moment“, scrie presa bulgară.

Locul crimei din Ruse Captură video

După cum a relatat Ruse Media, starea femeii este în continuare critică, dar se observă o ușoară îmbunătățire, iar medicii fac totul pentru a o salva.

Alin Marius avea 46 de ani și era din Giurgiu. Românul fusese condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de carne vie. În anii 2000, sub pretextul unui job de menajeră în Italia, Alin a dus o tânără în Bologna, unde a obligat-o să se prostitueze. 

Victima a reușit să scape din reţeaua condusă de Alin Marius şi de un albanez şi i-a denunţat la carabinieri. În 2009, Alin a fost condamnat definitiv, dar a fost încarcerat abia în 2018.

Românul a reuşit să se ascundă timp de nouă ani pentru a nu face puşcărie, cel mai probabil la familia sa din Ruse. În iunie 2021, a fost eliberat condiţionat, deşi executase doar jumătate din pedeapsă, pentru că a avut o „conduită bună“.

Atacatorul a fost găsit mort în mașina familiei. Se pare că acesta s-a sufocat înăuntru după ce s-a intoxicat cu gaze de eșapament. Procurorii spun că o criză de gelozie l-a făcut să apese pe trăgaci. „În câteva ore, a fost identificat autorul faptei, găsit într-un autoturism de familie pe care îl folosea de mai înainte și s-a constatat că a decedat în urma asfixierii cu gaze”, a declarat Georgi Georgiev, de la Procuratura din Ruse.

Cei doi au doi copii: de 10, respectiv 11 ani.