Trump crede că toate cazurile legale împotriva lui sunt coordonate de Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider american a subliniat că „s-a făcut totul pentru a-l ajuta ilegal” pe președintele american Joe Biden „să lupte cu adversarul său politic”.

Donald Trump. Foto: Arhiva Adevărul

Actuala administrație americană, condusă de democratul Joseph Biden, coordonează procesele fostului președinte american Donald Trump (Partidul Republican), a spus Trump, vineri pe pagina sa Truth Social.

"Există tot mai multe dovezi că numărul fără precedent de cazuri aduse împotriva mea este o vânătoare de vrăjitoare, concepută și coordonată de Casa Albă și Departamentul de Justiție. Păcat", a scris republicanul. „Totul este făcut pentru a-l ajuta ilegal pe coruptul Joe Biden să lupte cu adversarul său politic”, a adăugat Trump.

Un tribunal din New York analizează un caz de falsificare a înregistrărilor comerciale împotriva lui Trump. Motivul investigației a fost publicarea de către The Wall Street Journal în ianuarie 2018. Potrivit acestuia, cu o lună înainte ca republicanul să câștige alegerile prezidențiale din 2016, avocatul său Michael Cohen i-a plătit fostei actrițe porno Stormy Daniels 130.000 de dolari pentru ca aceasta să nu răspândească informații despre o relație intimă cu Trump din urmă cu aproximativ 10 ani.

În 2018, Cohen a fost judecat pentru mai multe acuzații, dintre care una a implicat încălcarea regulilor de finanțare a campaniei Trump, în special plăți către Daniels. Atunci parchetul nu a depus pretenții împotriva republicanului, invocând imunitatea șefului statului. Cu toate acestea, în noiembrie 2022, biroul procurorului districtual din Manhattan a început o nouă anchetă. Potrivit anchetatorilor, Trump și-a compensat avocatul pentru banii cheltuiți, depunându-i prin intermediul Organizației Trump drept rambursare a cheltuielilor de judecată și invocând un avans legal inexistent.

Pe 4 aprilie 2023, o instanță din New York a adus acuzații împotriva republicanului în cazul plăților către Daniels. Trump a devenit primul fost președinte din istoria SUA care a fost acuzat de o crimă.

Trump este, de asemenea, implicat în mai multe cazuri, printre care invadarea Capitoliului, deținerea de documente secrete și relațiile cu jurnalista Elizabeth Jean Carroll.