Un grup de jurişti oferă consultaţii gratuite privind migraţia în Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii Republicii Moldova care planifică să se mute sau să muncească pe teritoriul Federaţiei Ruse pot solicita consultaţii juridice gratuite înainte de a părăsi teritoriul ţării, de la juriştii Proiectului „90180.ru”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Irina Smirnova, prim-vicepreşedinte al Partidului Regiunilor din Moldova, a declarat că prin acest proiect echipa îşi propune lupta cu migraţia ilegală, legalizarea muncitorilor migraţi moldoveni în Moscova.

„Cunoaştem cu toţii în ce situaţie complicată se pomenesc cetăţenii Republicii Moldova când părăsesc teritoriul ţării. Venind într-o ţară străină, de regulă ei nu cunosc legislaţia şi se pomenesc în mâinile escrocilor, încălcând legislaţia migraţională. Ca urmare, aceştia primesc amenzi uriaşe, li se interzice să intre în ţară pe un termen de cinci ani şi mai mult etc.”, a spus Irina Smirnova.

Denumirea proiectului vine de la numărul legii 90180, care se aplică pe teritoriul Federaţiei Ruse din ianuarie 2014. Potrivit acestei legi, un cetăţean străin, fără viză, are dreptul să se afle pe teritoriul Federaţiei Ruse pe parcursul a 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Pentru o şedere mai lungă, persoana trebuie să obţină patentă de muncă sau viză de lungă şedere, atunci când merg la studii, de exemplu.

Toţi cei care au neclarităţi legate de migraţia în scopuri de muncă şi angajarea oficială pe teritoriul Federaţiei Ruse pot solicita consultaţii gratuite pe adresa: mun. Chişinău, bd. Traian, 22.

Fondatorul Proiectului este conducătorul Organizaţiei Obşteşti Regionale, Alexandr Kalinin. Timp de o lună, de când este lansată iniţiativa, 200 de oameni au solicitat consultaţii.

Mai multe pentru tine:
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"