Situaţia din Moldova şi din regiune, discutată de Maia Sandu cu partidele extraparlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina şi al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuţiei de astăzi a Preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanţii partidelor extraparlamentare. Şefa statului a vorbit despre acţiunile întreprinse de autorităţi pentru asigurarea securităţii cetăţenilor ţării noastre şi pentru acordarea ajutorului refugiaţilor din Ucraina.

Preşedinta Maia Sandu le-a solicitat participanţilor la discuţie să contribuie la efortul de consolidare a societăţii prin respingerea şi descurajarea discursului de ură şi a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, şefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea reţelelor de partid şi aleşilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaţilor, în contextul creşterii numărului acestora.

Reprezentanţii partidelor au susţinut necesitatea unui efort comun pentru asigurarea unităţii şi liniştii în societate, au venit cu propuneri concrete de îmbunătăţire a unor procese şi s-au arătat interesaţi să conlucreze cu autorităţile pentru o mai bună coordonare a acţiunilor de ajutorare a refugiaţilor.

La întrevedere au fost prezenţi liderii Congresului Civic, Partidului „Democraţia Acasă”, Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist.