Roberta Metsola, şefa Parlamentului European, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - societatea pentru telecomunicaţii financiare interbancare globale), măsură pe care Occidentul a evitat până acum să o ia. Germania şi Italia, foarte dependente de gazul rusesc, dar şi Ungaria, Cipru, Luxemburg sau Letonia, sunt statele reticente faţă de această măsură, potrivit AFP.

"Este corect ca UE să adopte sancţiuni masive, fără precedent şi severe împotriva Rusiei.

Avem nevoie de mai mult şi trebuie să fie mai extinse, inclusiv excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi sancţiuni individuale dure", a scris Roberta Metsola pe Twitter, vineri seară.

Marea Britanie vrea ca Rusia să fie deconectată de la sistemul global de plăţi interbancare SWIFT şi va încerca în continuare să îi convingă pe partenerii săi reticenţi să ia o astfel de măsură, a declarat, vineri, ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace. În acelaşi timp, la Paris, ministrul de finanţe francez, Bruno Le Maire, a spus că opţiunea scoaterii Rusiei din sistemul SWIFT rămâne deschisă, dar că o astfel de măsură ar fi una de ultim resort.

Guvernul german şi-a susţinut vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, transmite dpa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite