Situaţia din Moldova şi din regiune, discutată de Maia Sandu cu partidele extraparlamentare

0
0
x

Situaţia curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina şi al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuţiei de astăzi a Preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanţii partidelor extraparlamentare. Şefa statului a vorbit despre acţiunile întreprinse de autorităţi pentru asigurarea securităţii cetăţenilor ţării noastre şi pentru acordarea ajutorului refugiaţilor din Ucraina.

Preşedinta Maia Sandu le-a solicitat participanţilor la discuţie să contribuie la efortul de consolidare a societăţii prin respingerea şi descurajarea discursului de ură şi a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, şefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea reţelelor de partid şi aleşilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaţilor, în contextul creşterii numărului acestora.

Reprezentanţii partidelor au susţinut necesitatea unui efort comun pentru asigurarea unităţii şi liniştii în societate, au venit cu propuneri concrete de îmbunătăţire a unor procese şi s-au arătat interesaţi să conlucreze cu autorităţile pentru o mai bună coordonare a acţiunilor de ajutorare a refugiaţilor.

La întrevedere au fost prezenţi liderii Congresului Civic, Partidului „Democraţia Acasă”, Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri