Sheriff Tiraspol scrie istorie. Campioana Moldovei a învins Dinamo Zagreb şi este la un pas de grupele Ligii Campionilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova este aproape să aibă, în premieră, o echipă calificată în grupele Ligii Campionilor, după ce Sheriff Tiraspol a învins, marţi seara, în play-off-ul Ligii Campionilor, campioana Croaţiei Dinamo Zagreb cu scorul de 3-0, pe stadionul de la Tiraspol.

În faţa a circa 6.000 de spectatori prezenţi în tribune, Sheriff a demonstrat că nu a trecut întâmplător de Steaua Roşie Belgrad (0-0; 1-0) şi a jucat extraordinar şi împotriva echipei croate, căreia nu i-a oferit nicio şansă. 

În minutul 8, atacantul echipei Sheriff, Henrique Luvannor, a şutat mingea în bară după ce a ieşit unul la unul cu portarul.

Scorul a fost deschis în minutul 45 prin jucătorul din Mali, Adama Traore. În minutul 54, grecul Dumitios Kolovos a dublat avantajul pentru Sheriff marcând un super gol, iar în minutul 80, Adama Traore a mai marcat o dată, stabilind scorul de 3-0.

În primul 11 al echipei din Tiraspol nu a jucat niciun jucător din R. Moldova, cu excepţia lui Luvannor, care însă este naturalizat.

Meciul retur se va juca pe 25 august, la Zagreb.