Miliardarul rus Alişer Usmanov ar putea evacua Uzina metalurgică din Râbniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii grupului Metalloinvest, una dintre cele mai mari companii siderurgice din Rusia, proprietate a miliardarului Usmanov, analizează posibilitatea evacuării în Rusia a utilajelor Uzinei metalurgice de la Râbniţa.

Miliardarul rus deţine, prin intermediul a două companii off-shore, pachetul majoritar al Uzinei Metalurgice de la Râbniţa, singura întreprindere de profil, din Republica Moldova.

Criza economică a afectat grav activitatea Uzinei de la Râbniţa, care, din anul 2009 funcţionează cu întreruperi de luni de zile, iar în acest an a staţionat.

Administraţia uzinei anunţă că întreprinderea nu va activa nici în aprilie şi nu se ştie dacă va fi repornită până la finele acestui an.

"De vină sunt tarifele la curent electric, care au crescut de 10 ori", a declarat pentru Novîi Reghion Serghei Zaharov, director-adjunct al întreprinderii. Acesta a menţionat că nu este clară perspectiva de activitate a uzinei şi pentru următorii ani. Conform unor surse Usmanov a ameninţat autorităţile de la Tiraspol cu evacuarea activelor Uzinei Metalurgice.
Uzina a înregistrat în anul 2008 vânzări-record, de 440 milioane de dolari. În anii 2009-2012, veniturile întreprinderii s-au redus de 3-5 ori, iar în prezent compania provoacă doar pierderi miliardarului rus.

Mai multe pentru tine:
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”