Republica Moldova a ajuns la mâna celui mai bogat rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usmonov are o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari şi deţine participaţii în cadrul Facebook, Twitter şi Groupon
Usmonov are o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari şi deţine participaţii în cadrul Facebook, Twitter şi Groupon

Alişer Usmanov, cel mai bogat rus, se va ocupa în continuare de recuperarea banilor de la datornicii Gazpromului. Gigantul rus a semnat un nou contract cu Usmanov, în calitate de director general al companiei Gazprominvestholding, specializată în vânzarea şi recuperarea activelor.

Potrivit publicaţiei, una din sarcinile de bază ale lui Usmanov este recuperarea datoriilor „cu barbă" şi activitatea de investiţii în beneficiul Gazprom.

Gazprominvestholding deţine firma Factoring-Finance, căreia gigantul rus i-a cesionat în anul 2006 o datorie de peste un miliard de dolari, ce figurează ca obligaţie a ţării noastre. Datoria nu a fost plătită, iar autorităţile de la Chişinău se tem că Factoring-Finance poate cere, în orice moment, achitarea.

Descoperă cine sunt miliardarii ruşi cu afaceri în Republica Moldova

„Dacă vine într-o zi Factoring-Finance şi cere banii, Republica Moldova pierde toate activele sale gaziere", susţine vicepremierul Valeriu Lazăr.

Potrivit ultimului top Forbes, Alişer Usmanov are o avere de 20 de miliarde de dolari. Este unul din acţionarii Facebook, dar şi proprietarul concernului Metalloinvest, prin care controlează Uzina Metalurgică de la Râbniţa.

Moldovagaz, la mâna unui miliardar rus. În orice moment, Republica Moldova poate pierde toate activele sale gaziere!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite