Zeci de mii de libanezi au participat la o slujbă ţinută de Papa Benedict la Beirut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea este înconjurat în credincioşi în timpul vizitei sale în Liban FOTO Reuters

Papa Benedict al XVI-lea a apărut duminică dimineaţa în faţa unei mulţimi impresionante de adepţi ai catolicismului, în Liban, la Beirut, unde a susţinut o mesă (slujbă – n.r.) în aer liber. Papa a lansat încă o dată un apel pentru pace în Orientul Mijlociu, în prezenţa unor episcopi veniţi din toate ţările din regiune.

La mesă a participat şi preşedintele Libanului, Michel Sleimane, dar şi personalităţi politice din această ţară şi 300 de episcopi din regiune.

Prezenţa Suveranului Pontif în Beirut a emoţionat-o atât de tare pe o tânără libaneză de 15 ani, încât aceasta a purtat o bandană pe care era scris în arabă mesajul „Aţi promis că veniţi şi v-aţi ţinut de cuvânt“ în semn de recunoştinţă faţă de venirea Papei în Liban.  
Zeci de mii de oameni au salutat discursul Papei Benedict al XVI-lea, iar Suvernaul Pontif , aflat pentru prima dată în Liban, a fost întâmpinat cu multă căldură de toate comunităţile catolice.

Papa (85 de ani) şi-a făcut apariţia pe un covor verde înconjurat de cedrii, simbolul Libanului, şi de măslini, simbolul păcii. Suveranul s-a înfăţişat credincioşilor încă de la debutul voiajului în Liban drept un pelerin al păcii, ţinând cont că războiul a făcut ravagii în ţara vecină Libanului, Siria.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Liban, Papa Benedict al XVI-lea a salutat curajul tinerilor sirieni care trăiesc în plin război civil. Fără a lua partea vreunei formaţiuni politice, Papa a denunţat violenţele din Siria şi a îndemnat la pace.

Ceremonia de duminică dimineaţa s-a terminat cu tradiţionala rugăciune a lui Angelus, prin care Papa a invocat ajutorul Fecioarei Maria pentru adepţii catolicismului din Liban.

Reportaj video realizat de către Reuters cu vizita lui Benedict în Liban