Tesla, din nou sub lupă: Un şofer a fost la un pas de moarte după ce maşina a luat foc din senin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: captură video

Un şofer din Canada a fost nevoit să spargă geamul maşinii pentru a-şi salva viaţa după ce maşina Tesla pe care o conducea a luat foc, iar geamurile şi uşile s-au blocat.

Autorităţile canadiene din Vancouver au transmis că incidentului a avut loc pe 23 mai şi au anunţat compania Tesla pentru a face o investigaţie în comun cu scopul determinării cauzei izbucnirii focului. 

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului din SUA a declarat joi pentru Reuters că „este la curent cu incidentul şi a contactat producătorul pentru informaţii”.

Într-un videoclip postat pe site-ul  Electrek se poate observa cum, timp de câteva minute, din vehicul iese fum, iar apoi izbucneşte focul în interior. Potrivit site-ului, şoferul a declarat că pentru a ieşi „a trebuit să spargă geamul”, adăugând: „Am dat cu piciorul în geam pentru că tot sistemul s-a oprit. Uşa nu s-a deschis. Geamurile nu s-au coborât.”

La aproximativ cinci minute după ce din maşină a început să iasă fum, pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să stingă incendiul. Potrivit şoferului, acesta cumpărase maşina în urmă cu opt luni.

Compania Tesla a mai fost subiectul unor investigaţii anterioare privind accidentele în care sunt implicate vehiculele produse de aceasta. Anul trecut, guvernul SUA a lansat o investigaţie asupra sistemului de asistenţă pentru şofer al Tesla, cunoscut sub numele de Autopilot, după o serie de coliziuni cu autoturisme ale serviciilor de urgenţă care se aflau parcate.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că a identificat 11 accidente din 2018, în care maşinile Tesla au lovit autoturisme ale serviciilor de urgenţă aflate la locul unor incidente, toate în timp ce Tesla-urile erau „angajate fie în pilot automat, fie în controlul de croazieră responsabil de trafic”.

Mai multe pentru tine:
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”