Ucraina, atacată din nou cu rachete ghidate și 33 de drone: angajata unei centrale termice din Harkov, ucisă

0
Publicat:

Rusia a atacat miercuri noaptea Ucraina cu 33 de drone de fabricaţie iraniană şi a lansat rachete ghidate asupra oraşului Harkov, a comunicat joi armata ucraineană într-un comunicat preluat de AFP.

Harkov, după un bombardament rusesc efectuat anterior FOTO EPA-EFE

Apărarea antiaeriană a doborât 22 din dronele respective. Din regiunea rusă Belgorod, vecină cu Ucraina, au fost lansate două rachete antiaeriene ghidate S-300, mai precizează comunicatul citat.

„Ocupanţii au atacat cu 33 de drone ofensive Shahed-136/131 din zona Primorsko-Ahtarsk şi din regiunea Kursk a Federaţiei Ruse”, au arătat forţele aeriene ucrainene, adăugând că apărarea antiaeriană a Ucrainei a intervenit cu succes împotriva dronelor în sudul şi centrul ţării.

Guvernatorul regiunii Harkov a anunţat că au existat victime: o femeie în vârstă de 62 de ani, care lucra într-o centrală termică, a fost ucisă, iar o alta, de 45 de ani, şi un bărbat de 63 de ani au fost răniţi, fiind spitalizaţi cu leziuni „moderate”.

Rusia a ocupat la începutul războiului declanşat în februarie 2022 teritorii mari din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, însă ucrainenii au respins după câteva luni forţele ruse. Forţele Moscovei continuă însă bombardamentele intense în regiune, transmite AFP, potrivit Agerpres.