Germania admite responsabilitatea pentru războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a mărturisit că Germania are o contribuție pentru războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, deoarece a sprijinit gazoductul Nord Stream 2, potrivit Mediafax.

Ministrul german al Justiției recunoaște contribuția Germaniei la izbucnirea războiului FOTO EPA-EFE

Ştiind ceea ce ştim astăzi, decizia de a continua Nord Stream 2 după anexarea Crimeei în 2014 a fost contribuţia Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina", a declarat Marco Buschmann în discursul de bun venit al unei reuniuni a miniştrilor justiţiei din cadrul G7, la Berlin, potrivit POLITICO.

El a adăugat că este de datoria Germaniei să „se confrunte direct cu acest adevăr" şi să „tragă concluziile corecte" din el.

O versiune a declarației ministrului de Justiție a fost distribuitp pe profilul de Twitter al acestuia.

Investigare a crimelor de război comise de Rusia în Ucraina

Declaraţia îl contrazice indirect pe cancelarul Olaf Scholz, care a apărat mult timp gazoductul. Scholz a catalogat Nord Stream 2 drept un „proiect al sectorului privat".

Buschmann a găzduit marţi, 29 noiembrie, la Berlin, o reuniune comună a miniştrilor justiţiei din G7, în cadrul căreia s-a decis că autorităţile judiciare din ţările G7 ar trebui să coopereze mai strâns în ceea ce priveşte investigarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina.