Atac antisemit în fața unei sinagogi din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de aproximativ 60 de ani care ieşea dintr-o sinagogă vineri la Paris a fost lovit şi insultat drept "evreu jegos", a relatat sâmbătă AFP citând surse poliţieneşti.

Foto: Shutterstock

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a denunţat un "nou atac antisemit" şi un "act revoltător"."Potrivit primelor elemente, un nou atac antisemit a avut loc aseară la Paris", a scris Gérald Darmanin pe reţeaua socială X. "Facem totul pentru a-l găsi pe autorul acestui act revoltător", a adăugat ministrul.

Bărbatul "purtând kippa" ieşea din sinagogă când a fost agresat de un individ care a reuşit "să fugă pe jos", au precizat sursele din rândul poliţiei. Autorul "a insultat victima drept <<evreu jegos>> în timp ce îl lovea cu pumnii şi cu picioarele de mai multe ori", a detaliat una dintre acestea. Pompierii au transportat victima la spital.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a cerut vineri o întărire a măsurilor de protecţie a comunităţii evreieşti, în special în jurul şcolilor şi lăcaşurilor de cult, după evenimentele din ultimele zile din Fâşia Gaza, potrivit unei note consultate sâmbătă de AFP.