Eşecul Facebook Home are impact asupra vânzărilor HTC: First costă doar un dolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC First este un telefon gândit special pentru Facebook Home. FOTO The Verge

Facebook Home este de aproape o lună anunţată, la fel şi HTC First, telefonul care vine din start cu aplicaţia reţelei sociale. Totuşi, se prea poate ca utilizatorii să nu-şi dorească acest smartphone prea mult, în ciuda dotările sale bune.

Facebook Home îţi aduce fluxul de pe Facebook direct pe ecranul telefonului şi este disponibilă în Play Store. Totuşi, Facebook a încheiat un parteneriat cu HTC pentru ca First să fie un model dotat direct cu Facebook Home. Acum, preţul acestui telefon a ajuns la doar un dolar la operatorul american AT&T, scrie Time.

Facebook Home nu s-a bucurat de cele mai bune recenzii, în magazinul cu aplicaţii pentru Android având un scor de doar 2,2 puncte din 5 posibile. Asta se poate să fi influenţat şi decizia cumpărătorilor de a-şi achiziţiona HTC First, în ciuda faptului că telefonul este unul destul de bun, cu dotări de vârf pentru anul 2012.

AT&T spune că nu e nimic ciudat în această scădere de preţ, de la 99 de dolari la 99 cenţi. „Facem astfel de promoţii tot timpul“, a declarat Mark Siegel, purtător de cuvânt, pentru All Things D. Aceeaşi părere a avut-o şi HTC, preţurile promoţionale sunt ceva obişnuit în industrie. Facebook nu a spus decât că mişcarea AT&T e una bună.

HTC First s-a bucurat de impresii bune, în primele review-uri, iar Facebook Home poate fi dezactivat foarte uşor pe telefon şi rămâne un Android pur. Totuşi, deşi promoţiile nu sunt ceva neobişnuit, cea de faţă vine la o lună de la lansarea telefonului, ceea ce este puţin ciudat.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.