HTC First, la primele impresii: un telefon decent destinat pasionaţilor de Facebook sau celor care vor Android pur-sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC First vine în patru culori şi costă 99 dolari
HTC First vine în patru culori şi costă 99 dolari

Facebook Home nu a fost singura vedetă a evenimentului susţinut de Facebook săptămâna trecută. Taiwanezii au avut un moment de glorie şi au prezentat HTC First, primul telefon care va veni cu interfaţa Facebook Home preinstalată.

Telefonul social HTC First a ajuns pe mâinile jurnaliştilor de tehnologie din SUA iar părerile legate de el sunt împărţite.

HTC First este un smartphone care rulează Android 4.1.2 pe un procesor dual-core tactat la 1,4Ghz. Ecranul este de 4,3 inci şi are o rezoluţie HD 720p. Memoria RAM este de 1GB iar spaţiul de stocare este de 16GB. HTC First are două camere, una principală de 5MP şi una frontală de 1,6MP.

La o primă vedere, smartphone-ul nu ne dă pe spate cu specificaţiile tehnice, dar preţul lui este de 99 de dolari. Acesta va ajunge la operatorii din SUA începând cu 12 aprilie iar în Europa în lunile următoare.

„Adevărul“ a publicat un review, în exclusivitate în România, pentru Facebook Home iar acum e timpul să aflăm cum se descurcă HTC First ca telefon Facebook dar şi ca smartphone. 

„HTC First va fi o opţiune intrigantă pentru multe persoane, însă toţi cei care îl vor alege vor descoperi că fac anumite compromisuri

Cei de la The Verge spun despre HTC First că este un telefon ciudat, un smartphone de talie medie care va reuşi să îi împace atât pe cei care doresc un telefon ieftin dar rapid, dar şi pe utilizatorii înrăiţi de Facebook. Jurnaliştii notează faptul că cele două camere foto de pe modelul First sunt mediocre. „HTC First va fi o opţiune intrigantă pentru multe persoane, însă toţi cei care îl vor alege vor descoperi că fac anumite compromisuri“

 „Fanaticii Facebook şi, în mod ciudat, puritanii Android, care caută un telefon funcţional se vor bucura de HTC First. Restul pot să-l treacă cu vederea

CNet critică designul industrial al HTC First, dar şi lipsa unui slot pentru card Micro SD. Totuşi, per total, smartphone-ul se dovedeşte a fi un telefon demn de Android 4.1.2 care are o serie de specificaţii hardware decente.  „Fanaticii Facebook şi, în mod ciudaţi, puritanii Android, care caută un telefon funcţional se vor bucura de HTC First. Restul pot să-l treacă cu vederea“, scriu jurnaliştii de CNet, făcând referire la faptul că utilizatorii pot îndepărta Facebook Home şi telefonul va rămâne cu Androidul de bază.

„În concluzie, dacă vreţi să aveţi cea mai nouă tehnologie mobilă, HTC First nu este pentru voi. Totuşi, rămâne un dispozitiv grozav, în afară de cameră

Jurnaliştii TechCrunch îi laudă designul însă susţin că fotografiile făcute cu HTC First sunt de slabă calitate. Autonomia este decentă iar specificaţiile tehnice sunt mai mult decât suficiente pentru a permite funcţionarea fără cusur atât a Android 4.1.2 cât şi a Facebook Home. Conexiunea LTE este rapidă iar integrarea tehnologiei NFC este un plus. „În concluzie, dacă vreţi să aveţi cea mai nouă tehnologie mobilă, HTC First nu este pentru voi. Totuşi, rămâne un dispozitiv grozav, în afară de cameră“, concluzionează Josh Constantine de la TechCrunch. 

„Pentru fanii Facebook este mai uşor să rămân conectaţi cu prietenii şi familia. Pentru mulţimea pasionată de tehnologie căreia nu-i pasă de Home, telefonul vine cu Android 4.1 de bază şi are conexiune LTE, lucru rar întâlnit

Engadget remarcă greutatea şi dimensiunile foarte reduse ale HTC First. Designul este descris drept „jucăuş“ însă ecranul nu oferă o vizibilitate bună în lumina directă a soarelui. Şi cei de la Engadget au observat calitatea mică a pozelor obţinute cu HTC First, dar au apreciat durata de viaţă a bateriei, comparabilă cu „HTC One X+, LG Optimus G Pro şi alte modele de top“. „HTC First este convigător din două motive. Pentru fanii Facebook este mai uşor să rămân conectaţi cu prietenii şi familia. Pentru mulţimea pasionată de tehnologie căreia nu-i pasă de Home, telefonul vine cu Android 4.1 de bază şi are conexiune LTE, lucru rar întâlnit“, se arată în concluzia review-ului.

 „HTC First este o parte a strategiei Facebook de a se face un jucător mai mare pe piaţa mobilă


Cei de la Ars Technica au fost printre singurii care au zis despre camera HTC First că este una „suficient de bună“. Jurnaliştii au mai apreciat designul telefonului, dar şi viteza lui. Titlul articolului de review este „HTC First: nu-l denumiţi telefonul Facebook“. „HTC First este o parte a strategiei Facebook de a se face un jucător mai mare pe piaţa mobilă“, un „telefon de clasă medie accesibil ca preţ care le permite utilizatorilor să scoată aplicaţia Facebook Home“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite