Miliardari și oameni de succes care au făcut burgeri și cartofi prăjiți la McDonald's în tinerețe. Cât câștigau pe oră

0
Publicat:

Chiar și cei mai de succes oameni și-au început cariera în posturi oarecum lipsite de farmec, mulți dintre ei făceau burgeri și serveau cartofi prăjiți la McDonald's. Aceștia își amintesc timpul petrecut la gigantul fast-food spunând cu drag că au deprins abilități valoroase în viață.

Foto Shutterstock

Iată 8 oameni de succes care au început lucrând în lanțul de fast-food:

1. Jeff Bezos

Fondatorul și fostul CEO al Amazon este unul dintre cei mai renumiți lideri de afaceri din lume și a strâns o avere în valoare de peste 167 de miliarde de dolari, făcându-l în prezent al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, scrie  Business Insider.

Miliardarul Jeff Bezos a lucrat în adolescență la McDonald's FOTO Getty Images

Miliardarul a reflectat adesea la primul său loc de muncă la McDonald's, la vârsta de 16 ani, unde lucra la grătar și făcea burgeri.

Bezos a declarat pentru Wired într-un interviu : „Poți învăța responsabilitatea în orice slujbă dacă o iei în serios. Înveți multe când ești adolescent lucrând la McDonald's. Este diferit de ceea ce înveți la școală. Nu subestima valoarea asta! "

2. Jay Leno

Jay Leno Foto Profimeda

Prezentatorul de televiziune americană și fosta gazdă a emisiunii „The Tonight Show” de la NBC a lucrat la un McDonald's de pe Main Street din Andover, Massachusetts, în anii 1960 .

3. Pano Christou

Pano Christou, actualul CEO al Pret a Manger, care a fost plătit cu aproape 5 milioane de dolari pentru anul 2021, a declarat că și-a început cariera la McDonald's câștigând doar 3 dolari pe oră.

Pano Christou Foto Profimedia

Christou a spus într-un interviu recent că „s-a îndrăgostit de ospitalitate” în timp ce lucra la  McDonald's când avea 16 ani.

4. Sheryl Palmer

Directorul executiv al companiei de construcții de locuințe Taylor Morrison a lucrat pentru prima dată la McDonald's la vârsta de 15 ani și a urcat în ierarhie pentru a deveni managerul de marketing al gigantului fast-food din San Diego la vârsta de 20 de ani, a declarat ea pentru The New York Times .

Sheryl Palmer Foto Profimedia

Fiecare tânăr de 16 ani ar trebui să lucreze la McDonald’s, pentru că într-adevăr înveți cum să lucrezi”, a spus ea. " Au fost multe lecții de viață în acea slujbă."

5. Paul Ryan

Politicianul american și fostul președinte al Camerei Reprezentanților SUA a povestit adesea experiența la McDonald's din tinerețe.

Paul Ryan

Când făceam burgeri la McDonald’s, când stăteam în fața acelei mașini mari din Hobart, spălând vase sau mesele de așteptare, nu m-am gândit niciodată că sunt blocat într-o stație din viață” a spus el într-un discurs din 2012.

6. Andrew Card

Andrew Card Foto Profimedia

Andrew Card, fost șef de cabinet al Casei Albe pentru președintele George W. Bush, a declarat că a lucrat ca manager la McDonald's când era la facultate, conform Forbes .

7. Carl Lewis

Carl Lewis Foto Profimedia

Carl Lewis a câștigat nouă medalii de aur olimpice în timpul carierei sale de atlet.

Ulterior a apărut într-o reclamă pentru lanț care și-a evidențiat foștii angajați de succes.

8. Lin-Manuel Miranda

Lin-Manuel Miranda Foto Profimedia

Compozitorul, actorul, realizatorul și dramaturgul american a creat muzicale de succes pe Broadway, inclusiv Hamilton și In the Heights.

Miranda a început să lucreze la McDonald's când avea 14 ani, câștigând aproximativ 4,25 USD pe oră. A lucrat la casa de marcat și a făcut livrări, iar această experiență a inspirat mai târziu o melodie pe care a scris-o.