Miliardari și oameni de succes care au făcut burgeri și cartofi prăjiți la McDonald's în tinerețe. Cât câștigau pe oră

0
Publicat:

Chiar și cei mai de succes oameni și-au început cariera în posturi oarecum lipsite de farmec, mulți dintre ei făceau burgeri și serveau cartofi prăjiți la McDonald's. Aceștia își amintesc timpul petrecut la gigantul fast-food spunând cu drag că au deprins abilități valoroase în viață.

Mcdonalds
Foto Shutterstock

Iată 8 oameni de succes care au început lucrând în lanțul de fast-food:

1. Jeff Bezos

Fondatorul și fostul CEO al Amazon este unul dintre cei mai renumiți lideri de afaceri din lume și a strâns o avere în valoare de peste 167 de miliarde de dolari, făcându-l în prezent al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, scrie  Business Insider.

Miliardarul Jeff Bezos a lucrat în adolescență la McDonald's FOTO Getty Images
Miliardarul Jeff Bezos a lucrat în adolescență la McDonald's FOTO Getty Images

Miliardarul a reflectat adesea la primul său loc de muncă la McDonald's, la vârsta de 16 ani, unde lucra la grătar și făcea burgeri.

Bezos a declarat pentru Wired într-un interviu : „Poți învăța responsabilitatea în orice slujbă dacă o iei în serios. Înveți multe când ești adolescent lucrând la McDonald's. Este diferit de ceea ce înveți la școală. Nu subestima valoarea asta! "

2. Jay Leno

Jay Leno Foto Profimeda
Jay Leno Foto Profimeda

Prezentatorul de televiziune americană și fosta gazdă a emisiunii „The Tonight Show” de la NBC a lucrat la un McDonald's de pe Main Street din Andover, Massachusetts, în anii 1960 .

3. Pano Christou

Pano Christou, actualul CEO al Pret a Manger, care a fost plătit cu aproape 5 milioane de dolari pentru anul 2021, a declarat că și-a început cariera la McDonald's câștigând doar 3 dolari pe oră.

Pano Christou Foto Profimedia
Pano Christou Foto Profimedia

Christou a spus într-un interviu recent că „s-a îndrăgostit de ospitalitate” în timp ce lucra la  McDonald's când avea 16 ani.

4. Sheryl Palmer

Directorul executiv al companiei de construcții de locuințe Taylor Morrison a lucrat pentru prima dată la McDonald's la vârsta de 15 ani și a urcat în ierarhie pentru a deveni managerul de marketing al gigantului fast-food din San Diego la vârsta de 20 de ani, a declarat ea pentru The New York Times .

Sheryl Palmer Foto Profimedia
Sheryl Palmer Foto Profimedia

Fiecare tânăr de 16 ani ar trebui să lucreze la McDonald’s, pentru că într-adevăr înveți cum să lucrezi”, a spus ea. " Au fost multe lecții de viață în acea slujbă."

5. Paul Ryan

Politicianul american și fostul președinte al Camerei Reprezentanților SUA a povestit adesea experiența la McDonald's din tinerețe.

 Paul Ryan
Paul Ryan

Când făceam burgeri la McDonald’s, când stăteam în fața acelei mașini mari din Hobart, spălând vase sau mesele de așteptare, nu m-am gândit niciodată că sunt blocat într-o stație din viață” a spus el într-un discurs din 2012.

6. Andrew Card

Andrew Card Foto Profimedia
Andrew Card Foto Profimedia

Andrew Card, fost șef de cabinet al Casei Albe pentru președintele George W. Bush, a declarat că a lucrat ca manager la McDonald's când era la facultate, conform Forbes .

7. Carl Lewis

Carl Lewis Foto Profimedia
Carl Lewis Foto Profimedia

Carl Lewis a câștigat nouă medalii de aur olimpice în timpul carierei sale de atlet.

Ulterior a apărut într-o reclamă pentru lanț care și-a evidențiat foștii angajați de succes.

8. Lin-Manuel Miranda

 Lin-Manuel Miranda Foto Profimedia
Lin-Manuel Miranda Foto Profimedia

Compozitorul, actorul, realizatorul și dramaturgul american a creat muzicale de succes pe Broadway, inclusiv Hamilton și In the Heights.

Miranda a început să lucreze la McDonald's când avea 14 ani, câștigând aproximativ 4,25 USD pe oră. A lucrat la casa de marcat și a făcut livrări, iar această experiență a inspirat mai târziu o melodie pe care a scris-o.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite