Tort delicios cu ananas, căpşune şi frişcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort delicios cu ananas şi căpşune. FOTO miremirc.ro

Iubitorii de căpşune au motive de bucurie. Pe piaţă deja au început să apară gustoasele fructe, iar un tort răcoritor la care se adaugă ananas, multă cremă şi frişcă va fi numai bun de savurat împreună cu prietenii şi familia.

Ingrediente blat:

4 ouă

30 mililitri apă fierbinte

150 grame zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

200 grame faină

1/2 plic praf de copt (5 grame)

Cremă:

4 ouă

200 grame zahăr

150 mililitri lapte

15 grame gelatină granulată

100 mililitri apă rece

600 mililitri smântană pentru frişcă

200 grame căpşune

200 grame ananas

Sirop:

compot de ananas

Decor:

200 mililitri smântană pentru frişcă

Căpşune 

Mod de preparare:

Blat: într-un castron mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi treptat apa fierbinte, galbenuşurile amestecate, iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt, cernute în prealabil. Omogenizăm cu o lingură.

Coacem compoziţia în forma de tort (diametru=25 centimetri) 20 -25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl taiem în două.

Crema: hidratăm gelatina în 100 mililitri apă rece timp de 10-15 minute. Ouăle le mixăm cu zahărul până îşi triplează volumul, adăugăm apoi laptele şi punem pe foc mic, amestecând mereu până când compoziţia se îngroaţă puţin.  Luăm de pe foc şi adăugăm gelatina hidratată. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm la răcit. Când incepe să se îngroaşe, se adaugă smântana pentru frişcă, bătută spumă.

Tăiem căpşunele în două, pentru a acoperi marginile tortului. Restul le facem cubuleţe mici, la fel şi ananasul şi le amestecăm în cremă.

 Asamblare tort: luăm una din jumătăţile de blat, o însiropăm cu sucul din compotul de ananas, adăugăm crema şi al doilea blat însiropat.

Acoperim tortul cu folie alimentară şi dăm la frigider pentru minim 4 ore. Răsturnăm tortul pe un platou, decorându-l cu friscă şi căpşuni.

Sursă: miremirc.ro 

Mai multe pentru tine:
Maia Sandu vine la Bucureşti pentru a participa la Sfinţirea picturii Catedralei Naţionale. Va avea o întrevedere cu Nicuşor Dan
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță
Exclusiv! Acasă la Chef Alexandru Sautner. Juratul "Chefi la cuțite" ni le prezintă pe fetele care-l împlinesc ca soț și tată
Relația scandaloasă de 72 de ore pe care fratele Regelui Charles a avut-o cu un model Playboy
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”