Spaghete din înghețată. Cum se pregătește desertul care a cucerit Germania VIDEO FOTO

0
Publicat:

Seamană perfect cu un un preparat clasic italian făcut din paste, dar, în realitate, e un desert delicios și ușor de pregătit.

La prima vedere, avem în față un „munte“ de spaghete scăldate-n sos de roșii și presărate cu parmezan din belșug. De fapt, în farfurie se află arome dulci și răcoritoare de vară: înghețată de vanilie, sos de căpșune, fulgi de ciocolată albă.

Este desertul care a cucerit Germania și pe care îl poți întâlni în meniurile multor gelaterii: Spaghettieis. Adică spaghete din înghețată. Și, chiar dacă la început ar putea induce clienții în eroare, din cauza asemănării izbitoare cu preparatul italian, este exact ceea ce îi spune numele.

Spaghettieis este un desert preparat din înghețată împinsă printr-o presă de cartofi, astfel încât să capete forma spaghetelor. „Pastele“ sunt acoperite cu un piure fin de căpșune (sau zmeură, fructe de pădure) și ciocolată albă rasă, care imită parmezanul.

Acest desert este creația lui Dario Fontanella, proprietarul Eis Fontanella Eismanufaktur din Mannheim. În 1969, visul lui a fost să creeze un desert din înghețată, inspirat de o prăjitură clasică franceză: Mont Blanc. Mont Blanc este un desert care conține piure de castane, iar Dario Fontanella, impresionat de forma de vermicelli dată acestui piure, a întrebat-o pe chelneriță cum a fost realizat. Răspunsul a fost simplu: cu o presă pentru piureul de cartofi.

Imediat m-am gândit imediat să recreez această formă cu înghețata de la gelateria tatălui meu“, a declarat Fontanella, potrivit BBC.

Întors în Mannheim, a testat rețeta, dar și-a dat seama că, pentru ca desertul să aibă forma dorită, atât presa de cartofi, cât și farfuria, trebuie să fie foarte reci. Desertul său a avut foarte mare succes și, mai apoi, a fost servit în toată Germania. Însă originalul este cel din Mannheim.

Iată cum se prepară spaghetele din înghețată

Ingrediente

  • înghețată de vanilie
  • sos de cpășune
  • ciocolată albă rasă
  • frișcă bătută

Se pun la congelator presa pentru cartofi și farfuriile pe care se va servi desertul, minimum 20 de minute.

Se formează un glob de frișcă direct pe farfurie, cu ajutorul unui poș sau cu o lingură. Se pune înghețata în presă și se formează „spaghetele“ direct peste frișcă. Se adaugă sos de căpșune și ciocolată rasă și se servește imediat.

Mai multe pentru tine:
Cu cea mai spectaculoasă tiară a ei! Prințesa Kate a captat atenția tuturor la Banchetul de Stat de la Windsor, alături de William
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Ultimele cuvinte ale Roxanei Moise către antrenoarea sa, înainte de a pierde lupta cu cancerul: „Eu o să mă fac bine. O să vedeți”
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Marina Voica, grav afectată de criza apei din Prahova: „La 89 de ani, mă spăl la lighean. Nespălată tot nu rămân!” Orașul Breaza e paralizat: „Au externat bolnavii!”
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului