Cum prepari dulceață din coji de pepene roșu, fructul răcoritor al verii, plin de vitamine, minerale și antioxidanți

0
Publicat:

Dulceață de pepene roșu este considerată de un deliciu, deși nu este atât de populară. Pepenii sunt fructele răcoritoare ale verii, care oferă organismului vitamine, minerale și antioxidanți și ajută la scăderea în greutate.

Dulceață de pepene roșu FOTO: Suterstock

Potrivit hellotaste.ro, cojile de pepene roșu pot fi folosite pentru a prepara o delicioasă dulceață de care te vei bucura  la micul dejun. Această rețetă este un mod ingenios de a folosi întregul fruct și de a reduce risipa alimentară. Partea albă a cojilor de pepene roșu, care de obicei se aruncă, este baza acestei rețete. 

Ce ingrediente folosiți

Pentru prepararea dulceții de pepene aveți nevoie de un kilogram de coji de pepene roșu un kilogram de zahăr, un litru de apă, sucul și coaja de la o lămâie, un baton de vanilie sau o lingură de esență de vanilie, 1/4 linguriță de ghimbir răzuit (opțional)

Mod de preparare

Cojile de pepene se spală bine pe partea exterioară, pentru a le putea îndepărta partea verde în condiții de igienă maximă. Cu un cuțit trebuie îndepărtată partea verde păstrând doar partea albă a cojilor. Apoi tăiați partea albă în cuburi mici sau fâșii subțiri.

Ulterior, pune-ți cojile de pepene într-o cratiță cu apă clocotită și fierbeți-le timp de 5 minute. Scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece. Această etapă ajută la înmuierea cojilor și la eliminarea gustului amar.

Într-o cratiță mare, amestecați apa cu zahărul și puneți la foc mediu. Fierbeți amestecul până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop clar.

Adaugă cojile de pepene blanșate în sirop. Fierbeți-le la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ 1 oră, sau până când cojile devin translucide și siropul se îngroașă.

Adaugă sucul și coaja rasă de la lămâie, batonul de vanilie tăiat pe lungime sau esența de vanilie și ghimbirul răzuit, dacă folosești. Continuați să fierbeți încă 10-15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pentru a verifica dacă dulceața are consistența dorită, puneți o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă siropul nu curge și se gelifică ușor, dulceața este gata. 

Când dulceaţa s-a răcorit, se toarnă în borcane, care se leagă apoi cu hârtie pergament.

Mai multe pentru tine:
Gestul răvășitor al lui Eugen Cristea, la 7 luni de la decesul soției: „Îi simt prezența în casă, mai pun o farfurie pe masa de Crăciun”. Cine îi alină suferința?
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Motivul halucinant pentru care Emmanuel Macron a apărut cu pantofi cu două numere mai mari. Imaginile sunt reale și au încins Internetul
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte