Rețeta succesului lui Răzvan Lucescu, descoperită de greci. PAOK a încheiat anul ca lider în Super League

0
Publicat:

După 15 etape, PAOK Salonic conduce în campionatul Greciei, având un punct peste Panathinaikos și trei peste Olympiakos și s-a calificat direct în ”optimile” Conference League. Artizanul seriei perfecte a ”alb-negrilor” este Răzvan Lucescu, căruia gazzetta.gr i-a dedicat un amplu material.

Răzvan Lucescu, artizanul succesului lui PAOK Salonic. Foto EPA EFE

Grecii au descoperit secretele succesului românului și le-au dezvăluit cititorilor: s-a calmat și și-a schimbat mentalitatea datorită practicilor yoga, psihoanalizei și a meditației, dar a și reușit să implementeze echipei ideile sale. Ba chiar l-a implicat și pe patronul Ivan Savvidis în viața echipei, locul 1 în Super League.

Gazzetta.gr explică, în mai multe puncte, cum a construit tehnicianul român această stagiune de excepție. În ceea ce-l privește, Răzvan Lucescu „a apelat la meditație, yoga și psihoanaliză, pentru a fi calm și a se putea concentra la muncă”. Apoi, a pus fundația mizând pe personalul pe care-l avea la dispoziție și-l cunoștea foarte bine, lucrând în paralel la integrarea rapidă a noilor achiziții, jucători care veneau săptămână de săptămână. O altă decizie importantă a fost perfecționarea organizării defensive și a tranziției rapide din apărare în atac”.

L-a pus pe patron să-i consilieze pe jucători

Un alt concept implementat de Răzvan Lucescu a fost că nu există decât meciul următor. „Pentru toată lumea, meciul care urmează este întotdeauna o finală. Cel mai dificil. Nimeni n-are voie să gândească sau să vorbească mai departe de următoarea partidă”, scrie gazzetta.gr. În plus, românul l-a implicat pe finanțatorul Ivan Savvidis în viața echipei: „L-a rugat pe patron să vină în întâmpinarea jucătorilor cu probleme. Să stea de vorbă cu ei, să-i consilieze acolo unde este cazul”.

Unul din cel mai importante lucruri realizate de Răzvan Lucescu a fost să activeze întreg lotul lui PAOK Salonic: „N-a mai vorbit despre titulari și rezerve, iar în discuții a căutat să le inspire jucătorilor senzația că fiecare e important”.

Antrenorul român e la al doilea mandat la formația din Salonic. El a antrenat pe PAOK în perioada 2017-2019, câștigând campionatul și două cupe. După un periplu la Al Hilal, Lucescu s-a întors în Grecia, în 2021.