Qatar e regina Asiei, după o finală 100% arabă. S-a impus cu un hat-trick marcat numai din penalty-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Qatarului a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa Asiei pe Naţiuni la fotbal, după ce a învins formaţia Iordaniei cu scorul de 3-1 (1-0), sâmbătă, în finala găzduită de Lusail Stadium din Doha.

Qatar, învingătoare la Cupa Asiei 2023, disputată în 2024. Foto Getty images

Echipa antrenată de spaniolul Tintin Marquez s-a impus printr-un hat-trick reuşit de Akram Afif, toate golurile fiind marcate din penalty-uri (22, 73, 90+5). Golul revelaţiei competiţiei din Qatar, Iordania, a fost reuşit de Yazan Al-Naimat (67). Afif a devenit golgheterul turneului cu reuşitele de sâmbătă, având 8 goluri în total, scrie Agerpres.

Qatarul a câştigat trofeul în faţa a 86.492 de spectatori, în faţa conducătorului statului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, dar şi a preşedintelui FIFA, Gianni Infantino. Cupa Asiei trebuia să aibă loc iniţial anul trecut, în China, dar aceasta a renunţat la organizare din cauza pandemiei de Covid 19, iar Qatarul a fost nominalizată gazdă. Așadar, acum s-a decernat trofeul pentru Cupa Asiei 2023. În ediția precedentă a Cupei Asiei, cea din 2019, Qatar s-a impus în finala turneului în fața Japoniei, tot cu scorul de 3-1.