Qatar e regina Asiei, după o finală 100% arabă. S-a impus cu un hat-trick marcat numai din penalty-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Qatarului a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa Asiei pe Naţiuni la fotbal, după ce a învins formaţia Iordaniei cu scorul de 3-1 (1-0), sâmbătă, în finala găzduită de Lusail Stadium din Doha.

Qatar, învingătoare la Cupa Asiei 2023, disputată în 2024. Foto Getty images
Qatar, învingătoare la Cupa Asiei 2023, disputată în 2024. Foto Getty images

Echipa antrenată de spaniolul Tintin Marquez s-a impus printr-un hat-trick reuşit de Akram Afif, toate golurile fiind marcate din penalty-uri (22, 73, 90+5). Golul revelaţiei competiţiei din Qatar, Iordania, a fost reuşit de Yazan Al-Naimat (67). Afif a devenit golgheterul turneului cu reuşitele de sâmbătă, având 8 goluri în total, scrie Agerpres.

Qatarul a câştigat trofeul în faţa a 86.492 de spectatori, în faţa conducătorului statului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, dar şi a preşedintelui FIFA, Gianni Infantino. Cupa Asiei trebuia să aibă loc iniţial anul trecut, în China, dar aceasta a renunţat la organizare din cauza pandemiei de Covid 19, iar Qatarul a fost nominalizată gazdă. Așadar, acum s-a decernat trofeul pentru Cupa Asiei 2023. În ediția precedentă a Cupei Asiei, cea din 2019, Qatar s-a impus în finala turneului în fața Japoniei, tot cu scorul de 3-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite