Iran – Qatar, meci demențial la Cupa Asiei: finala s-a stabilit după o partidă cu cinci goluri VIDEO

0
Publicat:

Selecţionata Qatarului a învins-o pe cea a Iranului cu scorul de 3-2 (2-1) şi s-a calificat în finala Cupei Asiei, competiţie pe care o organizează, adversara sa din ultimul act urmând să fie Iordania.

Akram Afif (centru) a fost omul meciului pentru Qatar
Akram Afif (centru) a fost omul meciului pentru Qatar

Echipa Iranului a marcat prima, prin Sardar Azmoun, încă în minutul 4, însă Qatarul, deţinătoarea titlului, a intrat în avantaj la pauză, graţie reuşitelor lui Jassem Gaber (17) şi Akram Afif (43). Iranul a egalat prin Alireza Jahanbakhsh, care a transformat un penalty, în minutul 51. Almoez Ali a înscris în minutul 82 ceea ce avea să fie golul victoriei pentru naţionala pregătită de spaniolul Tintin Marquez.

VEZI REZUMATUL MECIULUI IRAN - QATAR

Învinşii au rămas cu un om mai puţin în minutul 90+3, când a fost eliminat Shojae Khalilzadeh. Iranul nu pierduse niciunul din cele 16 meciuri disputate până miercuri sub comanda selecţionerului Amir Ghalenoei, numit în funcţie în martie 2023.

Qatarul, care a câştigat până acum o singură dată Cupa Asiei, la ediţia precedentă, va întâlni în finala de sâmbătă Iordania.

Marţi, în prima semifinală, Iordania a reuşit o mare surpriză, impunându-se în faţa Coreei de Sud cu scorul de 2-0. Iordania, care până la această ediţie a Cupei Asiei nu trecuse niciodată de sferturi de finală, a marcat prin Yazan Al-Naimat, în minutul 53, şi Mousa Suleiman (66).

Selecţionerul Iordaniei este marocanul Hussein Ammouta, în timp ce Coreea de Sud este antrenată de fostul mare internaţional german Juergen Klinsmann. Coreea de Sud a câştigat de două ori Cupa Asiei, în 1956 şi 1960, şi are două finale pierdute, ultima în 2015.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite