Iordănescu, discurs emoţionant: cum a catalogat meciul cu Insulele Feroe, de ce e îngrijorat şi ce regretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu

Selecţionerul a ţinut să-şi mobilizeze elevii înaintea partidei din această seară (ora 19.00, TVR1) care poate trimite România la primul turneu final după opt ani.

România e la 90 de minute de calificarea la Euro 2016, obiectiv ce va fi îndeplinit printr-o victorie la Torshavn, în faţa Insulelor Feroe. Conştient de importanţa jocului, Anghel Iordănescu a vorbit la Digi Sport şi a insistat că partida din această seară poate fi un moment de răscruce pentru tricolori.

„Victoria în meciul cu Feroe e necesară pentru fotbalul românesc. Voi trebuie să spuneţi dacă e un meci greu sau uşor. Noi ştim că trebuie să ne calificăm. Toate echipele din grupă au câştigat greu aici. Jucătorii vor trebui să joace la cel mai înalt nivel. Ungaria a învins foarte greu cu 1-0, Finlanda s-a impus şi ea foarte greu acasă. Fotbalul din Feroe a progresat enorm“, a declarat „Generalul“.

El regretă că n-a rezolvat calificarea la Euro 2016 înaintea confruntării de la Torshavn: „Ne doream foarte mult să rezolvăm calificarea încă de la Bucureşti din meciul cu Finlanda. Din păcate, n-am reuşit. Am revăzut acea partidă, am avut un meci curajos, am avut mai multe ocazii decât în celelalte întâlniri“.

Selecţionerul a dezvăluit că principala sa grijă se leagă de suprafaţa de joc de la Torshavn: „Am venit aici, după jocul cu Finlanda, după ce am făcut un singur antrenament la Bucureşti, pe terenul sintetic de la Mogoşoaia, şi cu doar o parte dintre jucători. Pentru noi, pentru echipa noastră naţională, acest teren sintetic nu e unul care să ne avantajeze. Cred că jucătorii din ţară joacă o singură dată pe stagiune, la Chiajna, în asemenea condiţii. Nu ştiu dacă Răzvan Raţ sau Florin Andone au jucat prin Spania pe astfel de terenuri“.