Cîrstea, victorie dramatică la US Open: Sorana a făcut furori în decisiv şi dă de o americancă în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea va primi 115.000 de dolari pentru calificarea în turul II de la US Open

Ultima sportivă din România, intrată pe tabloul principal de la US Open, a evoluat în noaptea de marţi spre miercuri, şi a obţinut o victorie muncită, după un meci de peste două ore.

Sorana Cîrstea (31 de ani, 39 WTA) a însoţit-o pe Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) în turul II, la Flushing Meadows, ele fiind singurele românce care au trecut de runda inaugurală, în condiţiile în care le-am pierdut pe Irina Begu (63 WTA), Ana Bogdan (102 WTA) şi Gabriela Ruse (108 WTA), după primele partidele disputate de ele pe tabloul principal.

În duelul cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 34 WTA), primul set a fost pe muchie de cuţit, cu câte un break pentru fiecare jucătoare. La 5-4 pentru Sorana, aceasta a irosit o minge de set pe serviciul adversarei. Cum s-a ajuns la 6-6, a urmat un tiebreak în care „Sori“ s-a impus cu 7-5.

În actul secund, echilibrul s-a rupt la 3-3, scor de la care Cîrstea n-a mai luat niciun game, pierzând cu 3-6. 

După această cădere din setul doi, Sorana a fost de neoprit, în decisiv. Unde s-a impus cu un impresionant 6-0.

Pentru a 10-a oară în carieră, Cîrstea e în turul II de la US Open, unde o va întâlni pe Shelby Rogers (SUA, 28 de ani, 43 WTA). În singura întâlnire de până acum, în 2016, pe zgura de la Rio de Janeiro, Rogers s-a impus cu 6-4, 6-4.

Cel mai bun rezultat obţinut de Cîrstea la Flushing Meadows e atingerea turului III, în 2009, 2019 şi 2020.