VIDEO Jessica Alba, patru şanse la Zmeura de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rolurile actriţei din filmele „Machete“, „Ziua Îndrăgostiţilor“, „O familie de coşmar“ şi „The Killer Inside Me“ sunt în cursă pentru faimosul antipremiu. La categoria „Cel mai prost film“ sunt „înscrise“ şi peliculele „Eroi de sacrificiu“, „Jonah Hex“, „Yogi Bear“ şi „Ultimul războinic al aerului“.

Din 557 de filme care au avut premiera în anul calendaristic 2010, membrii asociaţiei care acordă premiile Zmeura de Aur (oricine poate fi membru, atât timp cât plăteşte o taxă de 35 de dolari anual) au ales 55 de pelicule dezastruoase, care ar merita să fie „pedepsite".

Jessica Alba (29 de ani) nu a câştigat vreodată un premiu pentru interpretările ei, dar 2010 pare a fi cel mai dezastruos an din carieră, cu patru roluri desfiinţate de organizaţia anti-Oscar. În „Machete", peliculă apreciată de critici şi de fani, Alba joacă o agentă de la Imigrări, care se îndrăgosteşte de eroul principal, interpretat de Danny Trejo. Secvenţa în care ea a atras cel mai mult atenţia este cea în care apărea complet dezbrăcată la duş (însă lenjeria intimă îi fusese ştearsă digital).

În „O familie de coşmar", personajul lui Alba era doar un pretext pentru ca socrul, interpretat de Robert de Niro, să-şi bănuiască ginerele de infidelitate (Ben Stiller). Deşi „The Killer Inside Me" a fost apreciat de critică, specialiştii au indicat-o pe Alba drept unul dintre punctele slabe ale thrillerului, în timp ce în „Ziua Îndrăgostiţilor", actriţa cu chip frumos a jucat la fel de slab ca partenerii săi din distribuţie.

Cher şi Aguilera, candidate sigure

Pe lângă Jessica Alba, cântăreţele Cher şi Christina Aguilera ar putea fi „biciuite" pentru munca la musicalul „Burlesque". Deşi filmul a fost nominalizat recent la Globurile de Aur, acest fapt dovedeşte mai mult lipsa altor filme valoroase în categoria comedie/musical, decât calitate superioară. C

her şi-a demonstrat de nenumărate ori talentul în actorie - are şi un Oscar în palmares -, dar Aguilera se află abia la primul rol şi ar fi avut nevoie de puţină credibilitate pentru viitor. „Burlesque" are şanse mari să fie nominalizat şi premiat şi la categoriile „Cel mai prost film", „Cel mai prost scenariu", „Cel mai prost regizor" şi „Cel mai prost actor în rol secundar" (Cam Gigandet).

Categorie 3D

Ediţia din acest an a premiilor aduce şi o nouă categorie: „Cea mai proastă folosire a 3D-ului", la care favoriţi sunt „Piranha 3D", „Spărgătorul de nuci" şi „Resident Evil: Viaţa de apoi". Alte filme dezamăgitoare, care candidează la o Zmeură de Aur, sunt „Totul despre sex 2", „Saga Amurg: Eclipsa", „Vampires Suck", „Oameni mari şi fără minte" şi „Înfruntarea titanilor".

Cu Un pas înaintea Oscarurilor

Nominalizările efective vor fi făcute publice la 24 ianuarie, cu o zi înainte de anunţul nominalizaţilor la Oscar. Ceremonia de decernare a premiilor Zmeura de Aur va avea loc la 26 februarie.