Diana Bart, la Adevărul Live: „Pasiunea pentru gătit o am de la mama“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare“, spunea George Bernard Shaw. Oameni simpli, celebrităţi, scriitori, cu toţii împărtăşesc această pasiune, iar Diana Bart, prezentatoarea emisiunii „Click! Poftă bună!, de la Prima TV, se numără printre vedetele „îndrăgostite“ de mâncare. Pasionată de gastronomie, Diana Bart a venit la Adevărul Live pentru a vorbi despre arta culinară şi emisiunea pe care o prezintă.

Diana Bart vă introduce pas cu pas, în fiecare sâmbătă, în minunata lume a gastronomiei şi vă prezintă emisiunea „Click! Poftă bună“. În fiecare săptămână, ea are invitată o vedetă, alături de care va găti o reţetă delicioasă.

Andrei Ţandără, bucătarul rezident al emisiunii, va prezenta meniul săptămânii, o rubrică practică pentru toate familiile active. Tot la „Click! Poftă bună!“, Diana, care e şi gazda emisiunii mondene „Click!“, va prezenta reţete boiereşti din perioada interbelică.

Pe lângă această secţiune, la rubrica „Infoculinar“ se va prezenta istoria diferitelor preparate. Povestea îngheţatei, cine a făcut prima cafea din lume, cum a devenit ciocolata desertul favorit al planetei, despre toate acestea, telespectatorii pot afla într-o pastilă plină de informaţii savuroase.

Cele mai importante declaraţii:

„În fiecare sâmbătă, de la 11:30, vă duc în lumea gastronomiei. Trebuie să ştii cum să o prepari, dar şi cum să o serveşti telespectatorilor. Avem şi un invitat în fiecare săptămână, îl am şi pe chef Andrei Ţandără, bucătarul rezident al emsiunii care ne dă sfaturi interesante. La rubrica «Infoculinar» aflăm istoria diferitelor produse. Pe finalul emisiunii împărtăşim secrete vechi, preparate de la bunica“, începe Diana Bart.

„În prima ediţie a fost Magda Vasiliu. A fost prima oară când am pregătit pacheţele de carne cu fasole verde, exact ca în revista «Click!Poftă Bună». Dacă nu pui suflet, nu-ţi iese. E important să cunoşti istoria ingredientelor, cum spunem la «Infoculinar». Piperul era mai scump ca aurul, era dat ca zestre. Revista «Click!Poftă Bună» ne ajută cu reţetele boiereşti, e important să transmitem acum ce simţeau boierii“, mai spune prezentatoarea.

„Avem un invitat important, Dan Badea, de la «Times New Roman». Ştie să amestece, să guste, să condimenteze. Am şi râs, am şi condimentat reţeta. Majoritatea chefilor sunt bărbaţi, poate simt mai bine aromele. Sunt pasionată de gătit, am participat şi la concursuri. De la mama am pasiunea asta. O vedeam cum se strofoca“, dezvăluie Diana.

Diana Bart FOTO David Muntean

„Îmi plac foarte multe mâncăruri, îmi place şi bucătăria mediteraneană, dar şi cea mexicană. Mă bucur de fiecare preparat, când merg într-o ţară străină îmi place să descopăr un gust nou. Aperitivele şi ciorbele îmi ies bine, dar şi sarmalele. Îmi place să fac ciocolată de casă, tot de la mama am luat această reţetă. Săptămâna asta am participat şi la «Cireşa de pe tort»“, încheie ea.

Mai multe pentru tine:
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Top 20 mașini de spălat și uscătoare 2025 – alege modelul perfect pentru casă și economisește inteligent
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta