Șeful AUR, atacuri în rafală la adresa UE: Comisia Europeană e condusă de minți bolnave

0
Publicat:

George Simion, președintele AUR, a avut un discurs foare dur la adresa instituțiilor UE, cu ocazia lansării listei candidaților Alianței pentru Parlamentul European, susținând că Executivul de la Bruxelles a adus inflația, precum și recenta pandemie.

George Simion, președintele AUR FOTO Inquam Photos

„Comisia Europeană este condusă de minți bolnave. Ei ne-au adus inflație, sărăcie, o pandemie inventată și pregătesc tot felul de nebunii, în timp ce noi, în România, avem nevoie de spitale, de drumuri, în timp ce jumate din Românie este îngropată în sărăcie. De la Comisia Europeană se vorbește despre identitate de gen, despre schimbări climatice, despre cum să inventeze noi pandemii și noi restricții care să ne afecteze drepturile și libertățile fundamentale”, a afirmat liderul AUR, în timpul discursului, pe care l-a postat pe pagina de Facebook.

„Vom lupta pentru resursele noastre energetice și pentru hidrocentrale, pentru cărbune și pentru Deltă, pentru pădurile și pentru apele noastre, vom lupta pentru o Europă a națiunilor, pentru democrație, pentru libertate, pentru România noastră și pentru Europa noastră. Vom merge să ne luptăm pentru familia normală, sănătoasă, formată dintr-un bărbat și o femeie. O să mergem, fără frică, pentru a ne apăra agricultorii, minerii noștri, copiii noștri și dreptul lor la o educație bună și la un viitor aici, acasă, în România”, a mai adăugat liderul AUR.

„Valorile Europei noastre nu sunt infracționalitatea, migrația ilegală, războaiele, așa că Viktor Orban, dacă vă faceți bine temele și învățați aceste lucruri, s-ar putea să vă vrem și să vă acceptăm și pe dumneavoastră în proiectul Europei pe care noi ne-o dorim. De azi înainte nimeni nu ne va mai exploata resursele”, a conchis liderul AUR.

AUR e primul partid care și-a prezentat candidații pentru europarlamentare din 2024, unde, deși lista are numeroase cadre universitare, își fac loc persoane care au trecut prin mai multe formațiuni, cunoscuți ai protestelor față de măsurile anti-COVID din pandemie sau cu un discurs anti-UE.

Formațiunea a prezentat cele 45 de persoane care vor fi pe listă, însă ierarhia va fi stabilită la anul. Discursul oficial al AUR a fost cel al unei liste unde peste jumătate sunt cadre universitare, cu cariere solide, dar și patrioți. De altfel, intervențiile au făcut mai mereu referire la patriotism, apărarea valorilor crește, a familiei, atacuri la adresa instituțiilor UE și la valorile occidentale ale toleranței.

„Actuala clasă politică din România trebuie schimbată din temelii“, a afirmat George Simion, în fața publicului. Însă ceea ce nu a spus liderul AUR e că pe lista de candidaturi sunt persoane care au făcut naveta între partide.

La al 5-lea partid

Inginerul Avram Fițiu e cel mai cunoscut exemplu. A trecut inițial prin PNȚCD, apoi a fost în ANR-ul lui Marian Munteanu în 2016, pentru ca în 2019 să treacă și prin PLUS. Localele din 2020 l-au găsit candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea PMP. Acum e la AUR. Fosta sportivă Monica Iagăr era acum doi ani în Alianța pentru Patrie, formațiune la acea vreme girată de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu. O altă persoana, Ramona Ioana Bruynseels, care a fost și prezentatoarea evenimentului de sâmbătă seară, a fost candidata PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, la prezidențialele din 2019.