Elon Musk a pierdut din nou poziția de cel mai bogat om din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk a pierdut din nou poziția de cel mai bogat om din lume după ce a fost devansat de francezul Bernard Arnault, proprietarul grupului de bunuri de lux LVMH.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume anul trecut FOTO Arhivă

Acțiunile Tesla au închis luni în scădere cu 6%, diminuând cu 7,4 miliarde de dolari averea lui Elon Musk, care ajungea astfel la 181,3 miliarde de dolari - cu 4,9 miliarde de dolari mai puțin decât Bernard Arnault, care avea 186,2 miliarde de dolari.

Potrivit noului top Forbes al miliardarilor, Musk este în prezent pe locul doi cu o avere de aproximativ 178 de miliarde de dolari, în urma francezului Bernard Arnault, care are 188 de miliarde de dolari.

Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii Tesla au fost îngrijorărați că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter în aprilie. Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.