Îşi asumă domnii Iohannis, Ciolacu şi Hunor miile de români morţi prin blocarea certificatului verde?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţia asupra certificatului verde este, de fapt, o discuţie despre viaţă şi moarte. Am văzut în valul al IV-lea aproape 600 de morţi într-o zi. După ce vedem că se întâmplă în ţări vest-europene, cu o structură sanitară mult mai  bună comparativ cu a noastră, cu număr dublu de cetăţeni vaccinaţi comparativ cu al nostru, ne aşteptăm la un al V-lea val devastator la noi în ţară.

Este exact momentul în care preşedintele Iohannis a spus stop certificatului verde.

În ce calitate dictează preşedintele Iohannis măsurile pentru protecţia sanitară a cetăţenilor?

Preşedintele nu are atribuţii în privinţa protecţiei sanitare a populaţiei. Nici cunoştinţele necesare, în comparaţie cu profesorul Rafila. Se teme doar de demonstraţii de stradă, cum au fost cele organizate de AUR zilele trecute.  Cu morţii e mai simplu, ei nu mai ies în stradă să-şi urle moartea.

Din motive strict electorale, PSD şi PNL înclină să elimine certificatul verde din agenda parlamentară, deşi urgenţa este dată de faptul că peste două-trei săptămâni ne aşteptăm să izbucnească şi la noi  valul al V-lea  al pandemiei.

A fost suficient imboldul prezidenţial pentru ca liderii celor trei partide să ne arate că nici lor nu le pasă de miile de români morţi în absenţa certificatului verde.

Şi astă vară preşedintele Iohannis a declarat că am învins pandemia, după care a urmat valul al IV-lea, care ne-a prins fără pregătirile necesare. Cu sute de morţi pe zi!

Ruşinat,  poate,  de câte a făcut, preşedintele nu mai iese public, nu mai dă interviuri şi nu mai face conferinţe de presă.

Minciuna cu neconstituţionalitatea certificatului verde

Mai nou, liderii PSD şi UDMR au lansat şmecheria că certificatul verde ar fi neconstituţional, pentru că îngrădeşte dreptul la muncă. Nu-l îngrădeşte de loc. Românii pot veni la muncă dacă sunt vaccinaţi, au trecut orin boală, sau au teste negative la prezenţa virusului Covid. Este în joc sănătatea colegilor lor de muncă, iar libertatea fiecăruia se opreşte atunci când încalcă libertatea celorlalţi de a fi sănătoşi.

Mai mult, chiar Constituţia prevede această situaţie la art 53, care s-a aplicat în perioada Stării de Urgenţă, sau de Alertă.

Iată ce spune art 53 din Constituţie.